Canım Türkiyem

İşte, İslam'ın hoşgörüsü... Bodrum'da denize sıfır bir camide namaz kılanların bir adım ötesinde bikinili kadınlar denize giriyordu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ağustos 2010 Güncelleme 14 Ağustos 2010, 01:37
Canım Türkiyem

İÇİNDEKİLER

Hoşgörü dini İslam, medeniyetlerin beşiği Türkiye'de gerçek bir hoşgörü anına daha sahne oldu... Yer Bodrum Gündoğan'dı... Onbir Ayın Sultanı Ramazan'ın ilk Cuma namazını kılmak isteyen cemaatin buluşma adresi; denize sıfır konumdaki Necip Nalbant Cami oldu. Caminin küçüklüğünden dolayı içeri sığmayan birçok kişi, çareyi yürüyüş yolunda namaz kılmakta buldu. Caminin önünde denize giren bikinili kadınlar ve yoldan geçen tatilcilerin cemaatle aynı karede yer alması "İslam dininin hoşgörüsünü ve Türkiye'nin mozağini" en güzel şekilde gözler önüne serdi.

300 YIILLIIK CAMİİ
Gündoğan'ın sahilinde yer alan Necip Nalbant Cami, denize sıfır konumu nedeniyle halk arasında 'Yalı Cami' olarak adlandırılıyor. Gündoğan'ın yerlisi Nalbant tarafından 1901'de restore edildiği için bu ismi alan caminin, bundan yaklaşık 300 yıl önce inşa edildiği söyleniyor. Yıllardır ibadete kapalı olan ve geçtiğimiz aylarda ibadete açılan Necip Nalbant Cami, yerli turistin olduğu kadar Gündoğan'a gelen yabancı turistin de büyük ilgisini çekiyor.