Makarna salatası

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Aralık 2009 Güncelleme 13 Aralık 2009, 01:11
Makarna salatası

İÇİNDEKİLER

Artmış ama salça ve başka sos yapılmamış makarnayı karıştırma kabına koyun. Üzerine piyazlık doğramış olduğunuz diğer malzemeleri katıp limon ve biraz zeytin yağı döktüp karıştırın. Bu salatayı, mor lahana, rendelenmiş havuç vs ile zenginleştirebilirsiniz. Acı seviyorsanız içine mutlaka acı biber doğramayı unutmayın.
1 Porsiyon makarna
1-2 kaşık zeytinyağı
1 tane domates
Tuz
1 tane küçük soğan
1-2 tane taze soğan
1-2 tane acı sivri biber
1 tutam maydanoz
1 tutam semiz otu
Yarım limon

* * *
Palamut pilakisi
Dilimlenmiş balığı suyunu süzdürdükten sonra tuzlayarak bir kaba koyun. yarım halka şeklinde ince ince kesilen soğanı zeytinyağında, hafif pembeleşinceye kadar kavurun. kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış kuşbaşı doğranmış domatesleri, küçük doğranmış sivri biberleri soğanların üzerine ekleyin, hepsini karıştırarak pişirin. Hazırlanan harcın 2/3'ünü bir tepsiye kıyılmış maydanozla birlikte yayın. Palamut dilimlerini bu harcın üzerine dizin. En üste de harcın geri kalanını maydanozla birlikte koyun. Tepsideki balığı 30 dakika süreyle ya ocakta üstüne kapak kapatarak veya orta ısıdaki fırında üstü açık olarak pişirin. Pilakiyi ılık veya soğuk olarak, arzuya göre limon suyuyla tatlandırarak yiyebilirsiniz.
1 orta boy palamut
3 küçük baş soğan
3 adet domates
5 adet yeşil sivribiber
1/2 bağ maydanoz
1,2 fincan zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 limon suyu

ORGANLARIN SEBZE VE MEYVE UYUMU