Ispanak Köftesi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ekim 2009 Güncelleme 25 Ekim 2009, 00:19

İÇİNDEKİLER

200 gr ıspanak
200 gr tuzsuz beyaz peynir
100 gr kaşar peyniri rendesi
1 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı un
1 küçük soğan
1 yumurta
Tuz, karabiber
Kızartmak için sıvı yağ
Ispanakları yıkayıp yapraklarını ince ince kıyın. Kuru soğanı rendeleyip bir kaşık margarinle pembeleştirin. Ispanakların suyunu sıkarak soğana ilave edin. Ispanak suyunu salıp da çekene kadar kavurun. Sonra ateşten alıp soğumaya bırakın. Soğumuş ıspanağa, ufalanmış beyaz peynir, kaşar peyniri, un, çırpılmış yumurta ve biraz tuz ilave ederek hepsini iyice karıştırın. Sonra bu karışımı elle birkaç dakika yoğurun. Ispanak harcından küçük parçalar alın. Elinizi unlayıp yassı, oval köfteler yapın. Kızgın yağa atarak kızartın. Kağıt peçete üzerine alıp yağını süzdürün. Servis tabağına dizip sıcak servis yapın.

İrmikli Rende Çorbası
2 su bardağı rendelenmiş kasar peyniri
1 su bardağı irmik
1 adet yumurta
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
1 çay kaşığı karabiber
4 su bardağı tavuksuyu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz, su
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini irmikle karıştırın. Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Tuz, karabiber, 1 çay kaşığı zencefil, kırmızı tozbiber ilave edip yoğurarak bir hamur yapın, 10 dakika bekletin. Daha sonra bu hamuru rendeden geçirin. Ayrı bir yerde 4 su bardağı tavuk suyunu tencereye alın. Yarım çay bardağı sıvı yağ koyup kaynatın. Rendelenmiş hamuru kaynayan etsuyuna yavaş yavaş karıştırıp dökün, iyice pişirin.

Patates Kroket
3 adet orta boy patates
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peynir
3-4 dilim salam
1/2 su bardağı un
1 adet yumurta sarısı
1/2 su bardağı galeta unu
Tuz, karabiber
Kızartmak için sıvı yağ
3 adet patatesi haşlayıp rendeleyin. Üzerine 2 yumurtayı, nişastayı, karabiberi, ezilmiş beyaz peyniri, küçük küçük kesilmiş salamları ilave edin. Tüm malzemeyi iyice yoğurun. Patates hamurundan ceviz iriliğinde parçalar yuvarlayarak şekil verip önce una, sonra çırpılmış yumurta sarısına son olarak da galeta ununa bulayın. Kızgın sıvı yağda kızartın. Fazla yağının süzülmesi için kağıt mutfak havlusunun üzerine alın. Ilık servis yapın.

Semizotu Salatası
1 demet semizotu
1 salatalık
1 kuru soğan
2 domates
2 sivribiber
Maydanoz
Limon
Zeytinyağı
Tuz
Pulbiber, kekik
Semizotu ve maydanozu yıkayıp sirkeli suda bekletin. Süzdükten sonra ister elinizle kopartarak isterseniz bıçak yardımıyla doğrayın. Domatesleri küp küp kesip; salatalık, biber ve soğanı halka şeklinde doğrayın. Tüm malzemeyi salata kasenize alın. Üzerine yağ, limon, tuz, kekik, pulbiberle hazırlanmış sosu dökün. İyice karıştırıp servis yapın.