Kremlerin yerine sebze ve meyve

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ekim 2009 Güncelleme 12 Ekim 2009, 15:16

İÇİNDEKİLER

Bitkilerin güzellikte ve zayıflamada genel olarak neye iyi geldiği konusunda bilgilerimizi sizlerle paylaşıyoruz. Ama medyaya bir bakıyorsunuz konular çok kısıtlı ve bilinen şeyler. Sebze ve meyvelerin cilt kuruluğunda ve kırışıklıklarda ne gibi yararlar sağladıklarını? Bunlar gibi çok sayıda önemli doğal reçeteyi sizlerle paylaşacağız. Bu bilgiler yeşil örtünün içinde saklı hazine gibi... Böğürtlen ve ahududu gibi orman bitkileri sadece gerginlik sağlamak ve pürüzsüz bir teni korumak için değil, sivilceler için de olumlu sonuçlar sağlar. Manavda satılan sebze ve meyvelerin de cilt için harikalar yaratacağını unutmayın. Bazı meyvelerin cilde etki sağlaması içlerindeki meyve asidinden kaynaklanır. Doğadaki bitkilerin bazılarında ise zayıflatıcı özellikler vardır. Peki süte ne demeli? Her gün bir kez yağı alınmış sütle yüzünüzü sildiğinizde sonucu bir süre sonra siz de göreceksiniz.
Kabak: Bir adet kabağı soymadan sira pişirin. Soğuduktan sonra alın ve soğutun. İçine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı katın. Bu karışımı yüzünüze sürün. 20 dakika sonra ılık su ile temizleyin. Canlı bir cilt elde edeceksiniz.
Patates: Rendeleyin ve içine bir çay kaşığı zeytinyağı ekleyin. Yarım çay bardağı da pastörize olmayan süt ilave edin. Bu karışımı maske olarak yüzünüze sürün. Yaz boyunca günlerce cildinizde yer eden kahverengi güneş lekelerinin azaldığını göreceksiniz.
Maydanoz: Bir bahçeden maydonuzu kökleriyle birlikte alın. Üç-dört kök maydanozun köklerini yaprakları ile birlikte beş dakika 1 bardak suda (çeşme suyu değil içme suyu) kaynatın ve soğumaya bırakın. İçine çeyrek limonun suyunu sıkın. İşte cildiniz için güzel bir besleyici. Bu su ile 2 kez cildinizi bir pamuk yardımı ile silin.
Bezelye: Bebek gibi bir ten için bezelyeden yararlanın. Bezelyede B1 ve C vitaminlerinin haricinde protein, lif ve folik asit bulunuyor. Bir avuç tane bezelyeyi iyice ezin. İçine üzüm pekmezi katıp bulamaç yapın. Bir yumurtanın akını ekleyin. Bir iki damla zeytinyağı, bir tutam yulaf unuyla birlikte yine karıştırın. Bu maske cildi canlandırır.
Elma: Elma maskesini sakın ihmal etmeyin. Hem normal hem de kuru ciltlere birebirdir. Bir orta boy elmayı rendeden geçirin. Bir kaşık bal koyun. Hazırladığınız maskeyi on dakika yüzünüzde tuttuktan sonra silin.

Kaynak: mahmure.com