Adana Kebap
Kuzu etini elle çekin. Ardından baharatları ekleyin. Şişe dizin. Dinlenmiş ateşte pişirin.




* * *
Şehriyeli tavuk suyu çorba
Tavuğu haşlayın. Haşladıktan sonra didikleyip tekrar haşlama suyunun içine atın. Ardından arpa şehriyeyi ekleyin. Unu, salçayı ayrı bir kapta kavurun. Daha sonra ocaktan alın. Soğuk suyla biraz açın. Tavukların bulunduğu tencereye yedirerek dökün. Baharatlarını ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra servise hazırlayın.










* * *
Sıkma kadayıf
Kadayıfı yağlayın. İçinden bir porsiyon alıp kalıba oldurun. Ortasına cevizi koyun. Ters çevirerek yağladığınız tepsiye koyun. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Diğer tarafta suyu, şekeri, limonu bir tencereye atıp kaynatın. Soğumuş kadayıfın üzerine sıcak şerbeti dökerek bir süre beklettikten sonra servis yapın.






* * *
Kuru patlıcan dolması
Soğanı, tuzla iyice yoğurun. Kıymayı ve diğer malzemeleri ekleyip, karıştırın. Bir tencerenin dibine kuzu kemiği döşeyin. Üzerine hazırladığınız harçla doldurduğunuz patlıcanları koyun. Salçayla hazırladığınız sosu üzerine dökün. Üzerine bir tabak kapatarak kaynatın. Kaynadıktan 1 saat sonra ateşin altını söndürün.








* * *
İçli köfte
Kıymayı iyice kavurun. Yağını süzdürün. Soğanı ekleyin. İyice kavurduktan sonra baharatlarını ekleyin. Ardından cevizi ve fıstığını atarak hafifçe soğumaya bırakın. Daha sonra un ve irmiği karıştırıp, ılık suyla ıslatın. Şişmeye bırakın. Şiştikten sonra iyice yoğurun. Hamurun orta kısmını açın. Hazırladığınız harcı içine koyun. Yumurtadan biraz büyük olacak şekilde hazırlayın. Kızgın yağda rengi dönen kadar kızartın.








Hamuru için:
