Uzmanlardan kritik uyarı! Konserve yaparken dikkat: Botulizm tehlikesi bulunuyor

Uzmanlar, ev tipi sebze konservelerde ölüm tehlikesi bulunduğunu açıklıyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, “Turşu suyunda beyazlık varsa tüketmeyin” diyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Eylül 2023 Güncelleme 21 Eylül 2023, 07:01
Uzmanlardan kritik uyarı! Konserve yaparken dikkat: Botulizm tehlikesi bulunuyor

İÇİNDEKİLER

Evde doğru hazırlanmayan konserve, hayati risk taşıyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, "Botulizm bakterisinin ürettiği güçlü toksin, çift görme, ağız kuruluğu, halsizlik, baş ağrısı gibi ilk belirtilerden sonra ishal ve kusmaya neden olur.

Kalp ritim bozuklukları ve solunum felcine yol açarak hastayı ölüme sürükleyebilir. Özellikle büyüklerimiz evde yapılan turşu gibi ürünleri üstleri küflense de yıkayıp tüketiyor. Bu ürünler tüketilmemelidir" diyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN