Uzmanından kritik uyarı: Kasık ağrısı tehlike habercisi!

Varis, yalnızca bacaklarda değil rahimdeki toplardamarlarda da ortaya çıkıyor! Şiddetli kasık ağrısına yol açıyor. Uzmanlar uyarıyor: Geçer diye beklemeyin...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Haziran 2023 Güncelleme 04 Haziran 2023, 06:58
Uzmanından kritik uyarı: Kasık ağrısı tehlike habercisi!

İÇİNDEKİLER

Kadınlar, sıklıkla kasık ağrısından yakınıyor. Özellikle adet döneminde ya da idrar yolu enfeksiyonundan kaynaklı olarak görülen bu durum, ihmale gelmiyor. Girişimsel Radyoloji Uzmanı Dr. Gürhan Adam, bu ağrının sıklıkla PKS yani Pelvik Konjesyon Sendromu'ndan kaynaklandığına dikkat çekiyor. Önemli bilgiler veriyor...

AĞRI ŞIDDETLENİR
Pelvik Konjesyon, yumurtalık toplardamarları ve rahim etrafındaki toplardamarların genişlemesine bağlı olarak gelişiyor. Her 10 kadından 1'inde görülen bu durum genellikle 20-45 yaş arasındaki kadınlarda ortaya çıkıyor.

Özellikle çok doğum yapan kadınlarda görülen PKS, daha çok kasık ağrısına yol açıyor. Pelvik konjesyon Sendromu'ndan kaynaklanan kasık ağrıları uzun süre ayakta kalmaya bağlı akşam saatlerinde artabiliyor. Ayrıca ilişki sonrasında veya gebeliğin ilk evrelerinde görülen kasık ağrıları da PKS kaynaklı olabiliyor.

Karnın alt kesiminde dolgunluk, bacak arasında veya kalçada varis görüntüsü de PKS'den kaynaklanıyor. Kadınlar kasık ağrısının birçok nedeni olabiliyor. Endometriozis, kronik pelvik inflamatuar hastalık, kronik veya sık tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonları, irritabl bağırsak hastalığı, divertikülit, aşırı aktif mesane gibi birçok durum, kasık ağrısına yol açıyor. Her hastalıkta olduğu gibi Pelvik Konjesyon Sendromu'nda da erken teşhis önem taşıyor.

Hastalığın teşhisi Kadın Hastalıkları doktorunun muayenesinin ardından ultrason yöntemleriyle rahim ve yumurtalık çevresinde varislerin belirlenmesiyle konuluyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN