Uzman uyardı: Gazlı içeceklerin tehlikesi! Tip 2 diyabet riski yüzde 25 artıyor
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mert Bektaş, fruktozun yoğun tüketiminin obezite, Tip 2 diyabet ve karaciğer yağlanmasına neden olabileceğini belirterek, düzenli şekerli içecek tüketiminin diyabet riskini yüzde 20-25 artırdığını vurguladı.
Giriş Tarihi:
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mert Bektaş, şekerli ve gazlı içeceklerde yoğun şekilde kullanılan fruktozun obezite ve diyabet başta olmak üzere birçok ciddi sağlık sorununa yol açabileceğini belirtti. Bektaş, "Fruktoz neredeyse tamamen karaciğerde metabolize olur. Aşırı tüketimi, karaciğerin yağ üretimini artırır ve alkol dışı yağlanmaya yol açar. Düzenli şekerli içecek tüketimi Tip 2 diyabet riskini yüzde 20-25 artırır" dedi.