Türkiye'de ilk: Topkapı Koç Üniversitesi Hastanesi'nde pediatrik hastalarda skolyoz tedavisi için İple Gerdirme Tekniği Kadavra Kursu

Tria Spine Medikal A.Ş. öncülüğünde Topkapı Koç Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleştirilecek olan Pediatrik hastalarda Skolyoz tedavisi için İple Gerdirme Tekniği Kadavra Kursu, Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyor.

Giriş Tarihi 03 Mayıs 2022, 21:34 Güncelleme 03 Mayıs 2022, 21:51
Türkiye’de ilk: Topkapı Koç Üniversitesi Hastanesi’nde pediatrik hastalarda skolyoz tedavisi için İple Gerdirme Tekniği Kadavra Kursu

İÇİNDEKİLER

Pediatrik hastalarda Skolyoz tedavisi için İple Gerdirme Tekniği Kadavra Kursu, Türkiye'de ilk defa, bu alanda Dünyada 4 üreticiden biri olan Tria Spine Medikal A.Ş. öncülüğünde Topkapı Koç Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleştirilecek.



Fotoğrafta: Prof. Dr. Mehmet Aydoğan

6-7 MAYIS TARİHLERİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Kadavra kursu, Skolyoz tedavisi alanında dünyaca ünlü; Prof. Dr. Mehmet Aydoğan ve Alman Prof. Dr. Per Trobisch önderliğinde 6-7 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek.



Fotoğrafta: Prof. Dr. Per Trobisch



SKOLYOZ NEDİR?
Skolyoz, spinal deformiteler içerisinde en sık karşılaşılan ve ilerleyen evrelerde son derece ciddi duruş bozukluklarına neden olan üç boyutlu bir omurga deformitesidir. Bu deformite omurganın yapısal bozukluğundan kaynaklı olarak ortaya çıkabileceği gibi omurga dışı sebeplere bağlı olarak da gelişebilir. Yapısal olmayan skolyoz genellikle zaman içerisinde kısmen düzelir veya skolyoza neden olan asıl sebep ortadan kalktığında fark edilemez hale gelir. Yapısal skolyoz ise sıklıkla idiyopatik olarak ortaya çıkar ancak nöromüsküler hastalıklar, bağ dokusu bozuklukları, enfeksiyöz veya neoplastik durumlar, nörofibromatozis, dejeneratif ve romatizmal hastalıklar, metabolik bozukluklar ve çeşitli travmatik etkiler de omurgada yapısal eğriliğe yol açabilir.