Salçalı yemek reflüye sebep! İşte uzmanlardan beslenme önerileri... l Sağlık Haberleri...

Reflü hayatı kabusa çeviriyor. Baharat ve salça, şikayetleri daha da artırıyor. İşte sizler için derlediğimiz 19 Eylül TAKVİM Gazetesi sağlık tavsiyeleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Eylül 2022 Güncelleme 18 Eylül 2022, 06:58
Salçalı yemek reflüye sebep! İşte uzmanlardan beslenme önerileri... l Sağlık Haberleri...

İÇİNDEKİLER

Sağlıksız beslenme reflü hastalığına davetiye çıkartıyor. KBB Uzmanı Dr. Esin Özlem Atmış, yaşam kalitesini düşüren bu hastalıkla ilgili beslenme önerilerini açıklıyor.

KETÇAP MAYONEZ RİSKLİ
"Kızartma, kavurma, sakatat, mayonez ve soslar, kaymak ve krema gibi aşırı yağlı yiyeceklerden uzak durun. Muz, elma, kavun, şeftali, ayva ve armut yiyin. Yoğurt yiyin kefir için" bilgisini veriyor. Yemeklerde acı soğan ve salçadan uzak durulmasını öneriyor. Karın çevresinde baskıyı arttıracak kıyafetlerden kaçınmayı da tavsiye ediyor.

Beslenmenin yanı sıra dar kıyafetler de karın asıncını artırıyor. Reflüye neden oluyor.



KURU MEYVELER ŞİFA SAÇIYOR HER DERDE ÇARE!
Meyvelerin yaşı da kurusu da şifa dağıtıyor. Uzman Diyetisyen Rengin Özbay, özellikle kış aylarında tüketilen kuru meyvelerin faydalarına değiniyor. Liften zengin bu yiyeceklerin bağırsak sağlığını koruduğunu belirtiyor. Hangi meyvenin hangi hastalığa iyi geldiğini açıklıyor...

Armut kurusu: Vitamin bakımından çok zengindir. Böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar. Kum ve taşları döker.

Erik kurusu: Kalsiyum ve D vitamini içerir. Kemik sağlığını destekler. Kalbi korur. Kalp krizini önler. Kan şekerini düşürür.



KOLESTEROLE KİVİ ETKİSİ
Kıvı kurusu:
Sindirimi düzenler. Kabızlığı önler. Tansiyon ve kolesterolü düşürür. Bağışıklığı güçlendirir. Cildi güzelleştirir.
Dut kurusu: Beyaz dut ateş düşürücüdür. Karaduttan elde edilen şurup ise boğaz hastalıklarına iyi gelir.
Kayısı kurusu: Besleyicidir. Stresi ve kansızlığı önler. Akneyle savaşır. Kalp kaslarını güçlendirir. Kanser riskini azaltır.
Çilek kurusu: Vücuda kuvvet verir. Kolesterolü düşürür. Damar tıkanıklığını önler. Kanserden korur. Sindirimin çalışmasını düzenler. Tansiyonu düşürür.

FINDIK SAKİNLEŞTİRİR
Fındık, bağışıklık sistemini güçlendirir. Sinirleri sağlamlaştırır. Diyabet riskini azaltır. Kolesterolü düşürür. Kabızlığı önler. Yaşlanmayı engeller.

LİMONLA DİŞLER GÜÇLÜ
C vitamini deposu, limon ateş düşürür. Hazımsızlığı önler. Diş bakımını sağlar. Yanıkları giderir. Kanamaları durdurur. Cilt sağlığını korur.

KUŞBURNU KAN YAPAR
K
uşburnu, kansızlığa iyi gelir. Gözleri korur. Cildi güzelleştirir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kabızlığı önler. Kansere karşı korur. Kötü kolesterolü düşürür.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN