Mastürbasyon nedir? Mastürbasyon bekarete zarar verir mi?

Cinsel hayat insan sağlığı üzerinde oldukça önemli bir konudur. Sağlıklı bir cinsel hayatı olan kişiler psikolojik ve fizyolojik olarak kendini iyi hisseder. Mastürbasyon genellikle bekar insanların tercih ettiği bir cinsel doyumdur. Erkeklerde ve kadınlarda mastürbasyon isteği farklıdır. Erkeklerde sürekli bir sperm üretimi vardır ve bir kesede toplanır. Bu spermlerin muhakkak dışarıya atılması gerekir. Aksi durumda büyük ağrı yaşarlar ve günlük yaşantıları da olumsuz yönde etkilenir. Cinsel ilişkiye girmeyen erkekler mastürbasyon yoluyla spermleri atarlar. Bunu yapmadıklarında uyku esnasında bile spermler kendi kendine akacaktır.

Giriş Tarihi 08 Mayıs 2022, 08:09 Güncelleme 08 Mayıs 2022, 08:09
Mastürbasyon nedir? Mastürbasyon bekarete zarar verir mi?

İÇİNDEKİLER

Mastürbasyon bayan ya da erkek fark etmeksizin cinsel organa dokunarak alınan haz olarak tanım edilebilir. Mastürbasyon normal cinsel temasa tercih edilmediği sürece mühim bir problem yaratmaz. Peki kadınlarda Mastürbasyon yapmak bekarete zarar verir mi?

MASTÜRBASYON BEKARETE ZARAR VERİR Mİ?

Kadınlarda ise durum daha farklıdır. Bekaret özellikle Türk toplumunda hala önemli olmaya devam etmektedir. Pek çok kadın bekaretine zarar gelmesin diye cinsel dürtülerini bastırır ve evlenene kadar cinselliğe karşı duyarsız davranmaya çalışır. Bu durum evliliklerde problem yaşayan kadınların çoğalmasına da yol açmaktadır. Cinsellik insanoğlu için çok normaldir. Evli olmayan kadınların da cinsel doyuma ulaşma hakkı vardır. Peki bekarete zarar verme durumu gerçek mi?

Mastürbasyonun nasıl yapıldığı bekaret ile ilişkilidir. Sadece dokunma, su tutma ya da okşama gibi yollarla yapılan mastürbasyon bekarete hiçbir zarar vermez. Böylesi bir durumda rahat olunmalı ve hazza odaklanılmalıdır. Mastürbasyon esnasında vajene yapılan herhangi bir giriş ise bekarete zarar verecektir. Yani vajina girişine herhangi bir şey girmediği sürece yapılan mastürbasyon bekarete bir şey yapmaz.