Durup dururken mide bulantısı hastalık habercisi midir?

Hemen hemen her yaştan kişinin karşılaştığı mide bulantısı yediğimiz içtiğimiz şeylerden kaynaklı olarak yaşanabiliyor. Durup dururken ortaya çıkan mide bulantısında ise bir düşünmek gerekiyor. Uzun süren ve şiddetli olan mide bulantıları hangi sebepten dolayı çıkabilir? Bu durum hastalık belirtisi midir? İşte merak edilenler…

Giriş Tarihi 11 Mart 2019, 15:01 Güncelleme 11 Mart 2019, 15:01
Durup dururken mide bulantısı hastalık habercisi midir?

İÇİNDEKİLER

Mide bulantınız sizce sebepsiz yere mi başladı? Hangi aralıklarda ve kaç gün sürdü? Sık sık mideniz bulanıyor ve bu durum şiddetli mi oluyor? O zaman mide bulantısının arkasında yatan sebepleri okumanızda fayda var.

İç kulak problemi

Mide bulantısının sebebi iç kulak ile ilgili rahatsızlıklar olabilir. İç kulaktaki kristallerin oynamasıyla denge probleminin yanı sıra mide bulantısı ve kusma gibi rahatsızlıklar görülebilir. Denge sinirinin enfeksiyonu sonucunda Vestibüler Nörit isimli iç kulak rahatsızlığı ortaya çıkabilir. Bu hastalığın belirtilerinde de mide bulantısı vardır.

Mide rahatsızlıkları

Mide bulantısının en önemli sebepleri arasında mide rahatsızlıkları yer alıyor. Gastrit, ülser, reflü gibi sorunlar sindirimle ilgili problemler yaratırken mide yanması, bulanması, kusma gibi belirtiler de veriyor.



Bağırsak sorunları

Durduk yere görülen mide bulantısı bağırsak ile ilgili hastalıkların habercisi olabilir. Bağırsaklarda yaşanan tıkanıklık kabızlık, karın şişliği, karın ağrısı, mide bulantısı gibi durumlara yol açabilir. Bağırsaklardaki iltihaplanma da mide bulantısıyla kendini gösterebilir.

Hamilelik durumu

Beklenmedik hamilelikler mide bulantısıyla anlaşılabiliyor. Bünyeye göre değiştiğinden bazı anne adaylarında şiddetli ve uzun süren mide bulantıları görülebiliyor. Hamilelik testi yaptırarak bu durumu netleştirebilirsiniz.

Psikolojik sebepler

Mide bulantısı ve sorunlarının en yaygın nedenleri arasında psikolojik durumlar yer alıyor. Beyin ile mide arasındaki bağlantı çok güçlü olduğundan stres durumunda direkt etkilenen organ mide oluyor. Stresten dolayı mide bulantılarına çok sık rastlanıyor.