Kış aylarında cildin kuruyarak pul pul dökülmesine doğal yağlarla önüne geçebilirsiniz!

Kışın soğuktan dolayı cildimizin kurumasına, gerilmesine ve pul pul dökülmesine engel olabilirsiniz. Uzmanlar, kışın cildin pul pul dökülmesine karşı bitkisel yağları öneriyor. İşte sizler için derlediğimiz 10 Ocak TAKVİM gazetesi sağlık tavsiyeleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ocak 2022 Güncelleme 10 Ocak 2022, 06:59
Kış aylarında cildin kuruyarak pul pul dökülmesine doğal yağlarla önüne geçebilirsiniz!

İÇİNDEKİLER

Kış aylarında soğuk, nemsizlik ve rüzgâr gibi nedenler cildimizin kurumasına, gerilmesine ve pul pul dökülmesine sebep olabiliyor. Uzmanlar, sağlıklı cilt dokusunun korunması için soğuk sıkım doğal yağların bakım rutinlerine dahil edilmesini öneriyor.



SUSAM YAĞI
Özellikle Çin ve Hint tıbbında önemli bir yere sahip olan susam yağı, içerdiği E vitamini ve antioksidanlar sayesinde kış döneminde cildinizi destekliyor. Aynı zamanda her mevsim güneşe karşı doğal bir koruma sağlıyor.



KENEVİR TOHUMU YAĞI
Duştan sonra vücut bakımında düzenli kullanıldığında kuruluğun azaltılmasında destekleyici rol oynarken cilt elastikiyetinin arttırılmasını da destekliyor. Ayrıca gözenek tıkama riski yani komedojeniklik değerinin 0 olması sebebiyle akne ve komedon oluşumuna sebep olmuyor.



HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI
Düzenli kullanımında özellikle kuru ciltleri besleyerek çatlak ve pullanma gibi sorunların giderilmesini destekliyor. Neredeyse her evde bulunan ve bakım rutinlerinde pek çok kişinin olmazsa olmazı olan Hindistan cevizi yağı, aynı zamanda gıdalarla kullanımda da tercih ediliyor.



KESTANE AŞKINA
Kestane içeriğinde bol miktarda vitamin ve mineraller barındırıyor. İnsan sağlığı için oldukça faydalı ve zengin bir bitkisel besin kaynağı olan kestane afrodizyak etki yaratarak cinsel gücü artırıyor. Diğer faydaları şöyle sıralanıyor:
Vücuda kuvvet ve enerji veriyor.
Cinsel gücü artırıyor.
Bedensel ve zihinsel yorgunluğu gideriyor.
Hastaların iyileşmelerini hızlandırıyor.
Kandaki kolesterol oranını düşürüyor.
Kan dolaşımını düzenliyor.
Varis ve basur şikâyetlerini azaltıyor.
Karaciğere ve mideye de fayda sağlıyor.



GRİBE KARŞI BİR BARDAK BOZA
Kış aylarının en sevilen lezzetlerinden boza, hem ağızları tatlandırıyor hem de sağlığa olan faydalarıyla dikkat çekiyor. Yüzlerce yıldır süregelen bir lezzet olan bu mucizevi içecek, grip ve soğuk algınlığına savaş açıyor. Öksürüğü hafifletiyor. Anne sütünü artırıyor. Sindirimi hızlandırıyor. Bağırsaklara güç veriyor. Kanserle mücadele eden boza, kemikleri güçlendiriyor. Uzmanlar, hastalıklara lezzetli bir çözüm için günde 1 bardak boza içmesini öneriyor.



ROMATİZMANIN İLACI İŞKEMBE ÇORBASI
Havaların soğuması, vücut direncini düşürüyor. Bağışıklığı güçlendirip hastalıklardan korunmada içimizi ısıtan kış çorbaları, yardıma koşuyor. Geleneksel Türk lezzetlerinden olan işkembe çorbası, kokusu ve lezzeti nedeniyle kimi zaman tercih edilmese de sağlığa olan faydaları nedeniyle uzmanlar sık sık tüketilmesini öneriyor. İçerdiği çinko ile bağışıklığı güçlendiren işkembe çorbası, kolesterolü dengeliyor. Hastalıkların iyileşme sürecini hızlandırıyor. Kanserli hücrelerin yayılmasını engelliyor. Gripten koruyor. Romatizmayı dindiriyor.



ARGAN GÜZELLİĞİ
Argan yağı, içerdiğini vitaminler ile sivilceleri yok ediyor. Kırışıklıkları azaltıyor. Saçları uzatıyor. Cildin kendi kendini yenilemesini sağlıyor. Sedef hastalığı ve egzamaya iyi geliyor. Gözaltı torbalarını gideriyor. Mikropları öldürüyor.


KESKİN GÖZLERE TERE
Tere, adet düzensizliğini engeller. Bağırsakları temizler. Kansızlığı bitirir. Saçların dökülmesini azaltır. Katarakt riskini düşürür.



ÖKSÜRÜĞE VANİLYA
Güzel kokusu ile vanilya, sinirleri yatıştırır. Depresyonu önler. Ateşi düşürür. Öksürüğü hafifletir. Mide bulantısını engeller.



KEMİKLERE İNCİR
Lifli yapısı ile bağırsak hareketlerini düzenler. 1 bardak sütle birlikte tüketildiğinde ise kemikleri güçlendirir.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN