Kadınların en büyük tehdidi meme kanserinde erken teşhis hayat kurtarıyor

Meme kanseri, kadınları tehdit ediyor. Erken teşhis, tedavi şansını artırıyor. Bu yüzden uzmanlar 20 yaşından itibaren her kadına kendi kendini muayene etmesini öneriyor. İşte sizler için derlediğimiz 30 Temmuz tarihli TAKVİM gazetesi sağlık tavsiyeleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Temmuz 2022 Güncelleme 30 Temmuz 2022, 06:59
Kadınların en büyük tehdidi meme kanserinde erken teşhis hayat kurtarıyor

İÇİNDEKİLER

Kanser, hemen her yaştan insanı tehdit ediyor. Sık görülen meme kanseri ise kadınların kabusu oluyor. Op. Dr. Nazlı Yavuzer Türe, erken teşhisin önemine dikkat çekiyor. 20 yaşından itibaren ayda bir kez kişinin her iki memesini de kontrol etmesi gerektiğini söylüyor. Kendi kendine meme muayenesi ayna karşısında, yatarken ve duşta-ayakta olmak üzere 3 şekilde yapılıyor. Meme derisinde çekinti, deride portakal kabuğu görünümü, kızarıklık, memelerden birinde büyüme, meme başlarında çökme ve kepekli lezyonlar olup olmadığına dikkat edilmesi gerekiyor.



VERTİGO BAŞIMIZI DÖNDÜRÜR
Nöroloji Uzmanı Dr. Nicer Korkut Bıçak, vertigonun özellikle baş dönmesiyle belirti verdiğine dikkat çekiyor. Bu hastalığa eşlik eden şiddetli bulantı, kusma, yürümede güçlük, konuşma veya anlama bozukluğu, vücudun bir tarafında his kaybı, görme bozukluğu ve bilinç kaybında hemen doktora başvurmayı öneriyor. Bıçak, "Migren bile vertigo olabilir. Bunun yanı sıra MS (multiple skleroz), beyin sapı ve beyincik başta olmak üzere beyin damar tıkanıklıkları veya beyin kanaması durumlarında da vertigo görülebilir. Yine bu bölgelerde başta olmak üzere beyin ve beyincikte yer kaplayıcı tümör, kist veya damarsal patolojiler de vertigo yapabilir" diyor.

PROSTATA KABAK ÇEKİRDEĞİ
Antioksidan deposu kabak çekirdeği, prostat kanseriyle savaşır. Tansiyonu dengeler. Kan şekerini dengeler ve diyabetten korur. Lifli yapısı sayesinde sindirimi hızlandırır. Sperm kalitesini yükseltir. Doğurganlığı artırır.

BADEM SAFRAYI KORUR
Kolesterolü dengeleyen badem, kalp ve damar sağlığını korur. Diyabetle mücadele eder. Obeziteye savaş açan badem, sakinleştirir. Meme kanserine karşı koruma sağlar. Alzheimer riskini azaltır. Kemik erimesini önler. Safrayı korur.

DİYABETE SEMİZOTU
Şifa deposu semizotu, hücreleri yeniler. Lifli yapısı sayesinde sindirim sistemini harekete geçirir. Akciğer kanseriyle mücadele eder. Kemikleri güçlendirir. Katarakt riskini azaltır. Kan şekerini dengeler.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN