Hipertansiyon çok sinsi! Sağlığı, özellikle de kalbi tehdit ediyor

Günümüzde en çok görülen kronik hastalıkların başında gelen hipertansiyon sağlığı, özellikle de kalbi tehdit ediyor. İşte sizler için derlediğimiz 11 Aralık tarihli TAKVİM gazetesi sağlık tavsiyeleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Aralık 2022 Güncelleme 11 Aralık 2022, 06:52
Hipertansiyon çok sinsi! Sağlığı, özellikle de kalbi tehdit ediyor

İÇİNDEKİLER

Hipertansiyon, günümüzde en çok görülen kronik hastalıkların başında geliyor. Sağlığı, özellikle de kalbi tehdit ediyor! İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Emel Yiğit Karakaş, sinsi ilerlene tansiyona karşı alınması gereken tedbirleri şöyle sıralıyor: Daha fazla meyve ve sebze yemeli, düzenli olarak egzersiz yapmalı, sigaradan kaçınmalı, doymuş yağlarda yüksek gıdaların alımını sınırlamalı, en az 7-8 saat olmak üzere düzenli gece uykusu uyumalı, kahve tüketimini günde 2 fincan ile sınırlı tutmalıdır.



PANKREAS KANSERİ TARİH OLACAK
ABD'deki Northwestern Üniversitesi'nin araştırması pankreas kanseriyle mücadelede devrim yarattı. ISL2 geninin pankreas kanseri tümörünü önlediğini kanıtladı. Araştırmayı yürüten Doç. Dr. Mazhar Adli, "Dünyada ilk kez bu veriye ulaştık. ISL2 adındaki genin pankreas tümörlerini önlediğini ve ortadan kaldırdığını gördük. Araştırmaya göre ISL2 geni yok edilen hücrelerin diğerlerine göre daha hızlı büyüdüğünü gördük" ifadesini kullandı.

CEVİZLE FORM TUTUN
Omega-3 içeren ceviz, hafızayı güçlendirir. Kan şekerini dengeler. Kanserle savaşan ceviz, üreme sağlığını destekler. Tok tutar ve zayıflamaya yardımcı olur.

ELMA SUYU SAĞLIK DOLU
Güçlü antioksidan etkisiyle elma suyu, astım şikayetlerini azaltır. Karaciğeri temizler. Kolesterolü düşürür. Kemikleri güçlendirir. Gözleri besler. Kataraktı da önler.

KOLESTEROLE BULGUR
Folik asit zengini bulgur, kolesterolü dengeler. Sindirimi rahatlatır. Kabızlığı engeller. Kalp ve damar sağlığını korur.

HAFIZAYI ADIM ADIM GÜÇLENDİRİN
İlerleyen yaş, nörolojik hastalıkları beraberinde getiriyor. Günümüzde pek çok kişi, unutkanlıktan yakınıyor! Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sultan Tarlacı, güçlü hafızanın sırrını açıklıyor. Buna göre hafızayı güçlendirmenin ilk yolu, düzenli egzersiz yapmaktan geçiyor. Yapılan araştırmalara göre egzersiz yani bacak ve vücut hareketleri beyin kan akımını artırıyor. Hafıza ve belleği koruyan kök hücreleri harekete geçiriyor. Prof. Dr. Tarlacı, kitap okumanın da beyin hücrelerini güçlendirdiğini sözlerine ekliyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN