Dr. Nafiz Karagözoğlu değerlendirdi: Önce kontrol gerekir

Takvim Gazetesi yazarı Dr. Nafiz Karagözoğlu cinsel hayatta yaşanan sıkıntılara ilişkin 27 Mart 2022 tarihli köşe yazısında önemli değerlendirmelerde bulundu. Karagözoğlu, cinsel ilişkilerde yaşanan sorunlar ve diğer sağlık problemleri hakkında gelen sorulara cevaplar verdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mart 2022 Güncelleme 27 Mart 2022, 06:54
Dr. Nafiz Karagözoğlu değerlendirdi: Önce kontrol gerekir

İÇİNDEKİLER

Hocam, 4 yıldır evliyim. Erken boşalma sorunu yaşıyorum. Arkadaşlarım bir jel önerdi. İlişkiye iyi geliyormuş. Ben de kullanayım mı?
Cinsel ilişki öncesi halin erken boşalmanın en sık rastlanan sebebidir. İşle ilgili olumsuzluklar, ruh halindeki bozukluklar ve yorgunluk ilişki isteğini azaltır. Eğer stres ve depresyon sorunları ayrıca bunlar için kullandığın ilaçlar varsa bunlar da aşka olumsuz katkıda bulunur. Cinsel performansının azalmasından duyacağın endişe de seni başarısızlığa sürükler. Eşinin olumsuz tavrı, kaprisi de ilişkinize zarar verir. Sen bunları halletmeye başla. Ayrıca testosteron, prolaktin ve TSH gibi hormonların ölçümünü yaptır. Bazen cinsel organının kan dolaşımı ve diğer özelliklerini öğrenmek için ultrason gibi görüntülemeler gerekebilir.



GÜVENİYORUM AMA...

34 yaşında evli bir kadınım. Eşimle ilişkimiz iyi. Ancak cinsel organımda siğiller var. Nerden geldi anlamadım. Eşime geçer mi?
Siğillerin değerlendirilmesi gerekir. Kadın Hastalıkları Uzmanı'na gitmelisiniz. Genellikle HPV dediğimiz Human Papilloma Virüs denilen bir mikrop buna neden olur. HPV bir kişiden diğerine cinsel ilişki ile geçer. Bu mikrop bulaştıktan 1.5 ay veya 6 ay sonrasında siğiller ortaya çıkabilir. Siğilin kendisi tedavilerle ortadan kaldırılabilir. Ancak HPV aynı uçuk hastalığında olduğu gibi bedende kalmaya devam eder. Bu nedenle hastalık ara ara tekrarlayabilir. Ozon tedavisi dahil tedavi metotları uygulanarak takip edilmeli.



BÖBREĞE İYİ GELMEZ
74 yaşındayım. 14 yıldır böbrek hastasıyım. İlaçlarla idare ediyordum. İki ay önce kalp krizi geçirdim, üre yükseldi. Her iki böbreğimde de kist var. Diyalize girmeye başladım. Siyah turpun böbrek kistine iyi geldiği söyleniyor. Acaba kullansam bir zararı olur mu?
Sakın yoğun miktarda turp tüketme. Turpun içinde yoğun miktarda potasyum vardır. Böbrek yetmezliği olan hastalarda potasyum artışı olur. Böbrek potasyumu atmadığından fazla potasyumun zararları olabilir. Diyaliz sonrası potasyum değerlerini sorun. Ayrıca size özel yemek listesi hazırlanması gerekir. Yediklerin hastalığını etkiler.



DİYABETE İYİ GELİR
55 yaşındayım. 4 yıldır şeker hastasıyım. Kardeşim de şeker hastası. Ozon tedavisi yaptırdı. İyi geldiğini söyledi. Ben de yaptırayım mı?
Önce Ozon Tedavisi Sertifikası olan bir doktor takibine gir. Ozon, pankreas hücre çalışmasını düzenler. Hücre yenilemesi yapar. Bedenin tüm hücrelerini yenileyici uyarı sağlar. Yani şeker hastalarının ozon tedavisi yaptırması uygundur.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN