Dr. Nafiz Karagözoğlu değerlendirdi: Kafam çok karışık

Takvim Gazetesi yazarı Dr. Nafiz Karagözoğlu cinsel hayatta yaşanan sıkıntılara ilişkin 19 Kasım 2022 tarihli köşe yazısında önemli değerlendirmelerde bulundu. Karagözoğlu, cinsel ilişkilerde yaşanan sorunlar ve diğer sağlık problemleri hakkında gelen sorulara cevaplar verdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Kasım 2022 Güncelleme 19 Kasım 2022, 06:57
Dr. Nafiz Karagözoğlu değerlendirdi: Kafam çok karışık

İÇİNDEKİLER

1 ay önce bana anemi yani kansızlık tanısı koydular. 'Pernisiyöz anemi' dediler. İnternetten baktım kafam karıştı. Bu hastalık neden olur?
Pernisiyöz anemi ve B vitamini eksikliği, B vitaminlerinin eksikliği kırmızı kan hücrelerinin normal gelişimleri sürecinde olduğu gibi büyümelerine ve sonrasında bölünmelerine izin vermediğinden bu hücrelerin üretimlerinin azalmasına yol açar. İntrinsik faktör eksikliği, B vitaminlerinden fakir diyet, B vitaminlerinin emiliminde azalma varsa bu tip kansızlık olur. Eksik vitaminin bedene enjeksiyonla verilmesi sonrası takip yapılır. Merak etmeyin. Genel olarak tedaviye iyi yanıt aldığımız bir hastalıktır.



DOKTORA GÖRÜN
2 aylık evliyim. Erken boşalma sorunu yaşıyorum. Boşaldıktan sonra da çok acı çekiyorum. Bu neden olabilir?
Boşalma sonrası meydana gelen acı şikâyeti üretrit, testis, fıtık ve prostat hastalıklarında görülebilir. Yani üroloji uzmanına muayene olman gerekiyor. Erken boşalma açısından da ürolojik sıkıntılar değerlendirilir. Gerilim, korku, kaygı ve eşlerin birbirine karşı olan tutumları erken boşalmaya neden olabilir. Bu konuyu bir düşün. Farklılıklar ve yanlışlıklar varsa düzenle.



HANIM ŞİKAYETÇİ
Yaşım 56 ama ruhum genç... Fakat gücümde sorun var. Hanım bu durumdan şikayetçi. Kök hücre yapılıyormuş cinsel organa. İyi gelir mi?
Bizim işimiz tedavi yapmak. Geleceği bilemeyiz. Erkek cinsel organına PRP veya diğer bilinen ismiyle kök hücre nakli yapılır. Özellikle iktidarsızlıkta ve sorunlu organlarda doktor kararı ile uygulanır. Her hastada tedaviye cevap farklı olabilir. Ama fayda beklentisi olan bir uygulamadır.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN