Dr. Nafiz Karagözoğlu değerlendirdi: İdrarda yanma sorunu

Takvim Gazetesi yazarı Dr. Nafiz Karagözoğlu cinsel hayatta yaşanan sıkıntılara ilişkin 15 Kasım 2022 tarihli köşe yazısında önemli değerlendirmelerde bulundu. Karagözoğlu, cinsel ilişkilerde yaşanan sorunlar ve diğer sağlık problemleri hakkında gelen sorulara cevaplar verdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Kasım 2022 Güncelleme 16 Kasım 2022, 06:58
Dr. Nafiz Karagözoğlu değerlendirdi: İdrarda yanma sorunu

İÇİNDEKİLER

3 yıl önce menopoza girdim. Ben 53, eşim 54 yaşında. O istiyor diye 2-3 ayda bir ilişkiye giriyoruz. Sonrasında idrarda yanmalarım oluyor. Ne yapabilirim?
Cinsel ilişki her iki tarafın da isteğiyle olmalı. Aksi halde, her iki taraf için de huzursuzluk ve hastalık kaynağı olur. Erkek eşini mutlu edemediğini, iktidarsız olduğunu düşünebilir. Sonraki bir araya gelmelerde daha güce dayalı birleşme denemeleri yapabilir. Bu da cinsel organda aşınmalar, zorlanmalar, hastalıklar yapabilir. Menopozdaki kadınlarda cinsel organ dokusunda kuruluk olabilir. Aşınma olabilir. Sonrasında idrar yapmalarda yanmalar olabilir. İdrar yolu infeksiyonları için idrar tahlili yaptırın. Nemlendirici kremler alın.



YENİ EVLİYİZ AMA...
40 yaşındayım. 2 ay önce evlendik. Eşimle ne zaman beraber olsak ağrı sorunu nedeniyle bırakıyoruz. Ne yapmalıyım?
Cinsel ilişki ağrısı, kadınlarda sık karşılaştığımız bir durumdur. Kadın hastalıkları uzmanına muayene olması gerekir. Ayrıca psikolog desteği de gerekebilir. Yüzde 70 jinekolojik, yüzde 30 psikolojik sebeplerden kaynaklanır. İhmal etmeyin. Yoksa cinsel ilişki düşüncesi ağrı ve huzursuzluk yaratacağından geleceğinizi olumsuz etkiler. Evlilik öncesi sıkıntılar ne kadar katkıda bulunur. Belli olmaz ama eşinin gönlünü al. Kız evinin naz evi olduğunu unutma. Kırdıysan, tamir et. Bedensel hastalıklar ağrılı olabilir.



EKSİKLİĞİ HALSİZ YAPAR
Hocam, arkadaşlarım "Senin iyodun eksik" dedi. İyot eksikliği nelere yol açar? Ne yapmam gerekir?
İyot eksikliği önemli bir sorundur. Depresyon, kilo verme güçlüğü, cilt kuruluğu, baş ağrısı, yorgunluk, unutkanlık, adetle ilgili sorunlar hiperlipidemi (kan yağları yüksekliği), tekrarlayan enfeksiyonda, soğuğa karşı duyarlılık gibi şikayetleri olur. Test yaptırmadan arkadaşların dedikleriyle hareket etme.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN