Dr. Nafiz Karagözoğlu değerlendirdi: Cinsel ilişkide kendini sıkma durumu

Takvim Gazetesi yazarı Dr. Nafiz Karagözoğlu cinsel hayatta yaşanan sıkıntılara ilişkin 25 Şubat 2022 tarihli köşe yazısında önemli değerlendirmelerde bulundu. Karagözoğlu, cinsel ilişkilerde yaşanan sorunlar ve diğer sağlık problemleri hakkında gelen sorulara cevaplar verdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Şubat 2022 Güncelleme 25 Şubat 2022, 07:00
Dr. Nafiz Karagözoğlu değerlendirdi: Cinsel ilişkide kendini sıkma durumu

İÇİNDEKİLER

Beş aylık evliyim. İlişkide kendimi sıkıyorum. Eşim de sinirlenmeye başladı. "Başka bir şey mi var?" diyor. Boşanmasından korkuyorum. Yardım edin.
Vajinismus dediğimiz bir durum bu. Birçok kadın bunu yaşayabilir. Kadın cinsel organının etrafındaki kasların istek dışı bir şekilde kasılmasıyla ortaya çıkar. Bu da cinsel ilişkiye engel olur. Hastalık durumu olmasa bile kadınların yaklaşık yarısında ilk cinsel ilişki deneyimi öncesi bu şikâyetler olabilir. Eşinle korkularını paylaş. Eşinle paylaşamadan çözmek zor. Psikolog desteği de alabilirsin.



DEPRESYON HALİ
Eşim 39 yaşında. Yumurtalık kisti nedeniyle ameliyat oldu. Rahmi ve yumurtalıkları alındı. Menopoza girdi. "Bana dokunma" diyor. Ne yapmalıyım?
Var olan sorun sadece bedensel değil. Eşin aniden hormonal olarak da farklı hale gelmiş. Rahim de alındığından artık kendini kadın olarak hissetmemeye başlamış. Bu bir depresyon hali. Üreme ile ilgili organları hastalık nedeniyle bedeninden uzaklaştırılmış olabilir. Ancak cinsel aktivitesi devam edebilir. İstek başladığında cinsel ilişkiye girmesinde bir engel yok.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN