Böbreğin doğal doktoru su! Yetersiz su tüketimi böbrekleri olumsuz etkiliyor

Yetersiz su tüketimi büyük risklere neden oluyor. Özellikle böbrekleri olumsuz etkiliyor. Uzmanlar özellikle yaz aylarında susuzluğun böbrek hasarına yol açtığını söylüyor. İşte sizler için derlediğimiz 23 Ağustos tarihli TAKVİM gazetesi sağlık tavsiyeleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ağustos 2022 Güncelleme 23 Ağustos 2022, 06:58
Böbreğin doğal doktoru su! Yetersiz su tüketimi böbrekleri olumsuz etkiliyor

İÇİNDEKİLER

Yetersiz sıvı tüketimi böbrek sağlığını tehdit ediyor. Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Abdullah Özkök, özellikle yaz aylarında susuzluğun böbrek hasarına yol açtığını söylüyor. Günde 2-2.5 litre idrar yapacak şekilde bol su içilmesini öneriyor. Susuzluğun şekerli içeceklerle giderilmemesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Özkök, sözlerine şöyle devam ediyor: Sıcak havalarda şekerli meşrubatları tercih etmemeliyiz. Su en iyi içecektir. Soda da günde bir şişe içilebilir. Hipertansiyonu olanların düşük sodyum içeren sodaları tercih etmelidir.

ALO KISIRLIK
Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Erol, günde 4 saatin üzerinde cep telefonu kullanımının kısırlığa neden olduğunu söylüyor. "Kilo, testosteron hormonunu dişilik hormonuna dönüştürüyor. Özellikle kilolu olan erkeklerde testosteronun östrojene dönüşümünü engellemek amaçlı kişiye özel bir tedavi programlanmalı" diyor.

KANSIZLIĞA IHLAMUR
Güzel kokulu ıhlamur sakinleştirir. Bağışıklığı güçlendirerek hastalıklardan korur. Boğaz ağrısına iyi gelir. Kansızlığa da çare olur.

ZENCEFİL AĞRI KESER
Kan dolaşımını hızlandıran zencefil, iştah açar. Mide bulantısına iyi gelir. Doğal ağrı kesicidir. Kadınların adet sancısını keser. Stresi alır.

KOLESTEROLE ÇÖREK OTU
Kolesterolü dengeleyen çörek otu, kalp sağlığını korur. İdrar söktürücüdür. Böbrek sağlığını destekler. Kan şekerini dengeler ve diyabeti önler.

EGZAMAYA BADEM YAĞI
Egzama, hayatı kabusa çeviriyor. Çözümü, cildi nemlendirmekten geçiyor. Uzmanlar, badem yağının cildi nemlendirdiğini ve şikayetleri azalttığını söylüyor.

'AŞI'RI ÖNEMLİ UYARI
Coronavırüs aşılarıyla ilgili iddiaların sonu gelmedi. Amerikan Fox News kanalındaki tartışma ise dikkat çekti. Kanalın sunucu Tucker Carlson, yapılan araştırmalara dikkat çekti. Aşıların bağışıklığın T hücrelerine zarar verdiğini ve vücut direncini düşürdüğünü söyledi. "Bazı profesörler de beni destekliyor. Aşılar bağışıklık sistemine zarar verebiliyor. Hatta aşıyla ilgili birçok çalışmada bu sonuç öne çıktı. Ben de aşının, bağışıklık sistemini baskıladığına inanıyorum. T hücreleri zarar görürse, insan her hastalığa karşı savunmasız kalır" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN