Astım ihmale gelmiyor kuru öksürük ve boğaz kaşıntısına dikkat edin!

Türkiye’de her üç astımlıdan yalnızca birinin hastalığı kontrol altında bulunuyor. Astımın ihmal edilmemesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Dilşad Mungan, ilaçlarla hastalığın ilerlemesinin durduğunu söylüyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Mayıs 2022 Güncelleme 11 Mayıs 2022, 06:47
Astım ihmale gelmiyor kuru öksürük ve boğaz kaşıntısına dikkat edin!

İÇİNDEKİLER

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, tüm dünyada 339 milyon kişinin astımı olduğu tahmin ediliyor. Dünyada her yıl 400 binden fazla insan astım nedeniyle hayatını kaybediyor. Bulaşıcı olmayan hastalıklar arasında ülkemizde en yaygın olarak görülen hastalık olan astımın görülme sıklığı giderek artıyor. Yapılan son çalışmalar Türkiye'de 4 milyonun üzerinde astım hastası bulunduğuna, yani hastalığın her 100 kişiden beşinde görüldüğüne işaret ediyor. Prof. Dr. Dilşad Mungan, güncel klinik çalışmalar doğrultusunda astım tedavisinde gelişmeler kaydedildiğini belirtiyor.



AMAÇ BİTİRMEK DEĞİL
Mungan, "Astım kronik bir hastalıktır. Tedavideki amaç hastalığı tamamen ortadan kaldırmak değil, belirtilerinin kontrol altına alınması ve hastanın yaşamının normale en yakın şekilde devam ettirilmesidir. Tedavi sürecinde şikâyetlerin ortadan kaldırılmasına, solunum fonksiyonlarının en iyi düzeyde tutulmasına ve hastanın normal yaşamını sürdürebilmesine odaklanılır" diyor.


Şifa dolu besinler:
Karanfil
Zencefil
İncir
Siyah Çay
Kahve
Bal
Soğan
Kırmızı Biber

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN