Baharın gelmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte, dondurma sezonu da açılıyor. Kalsiyum ve protein açısından zengin olan dondurma, B1, B2 ve B12 vitamini, A vitamini, magnezyum ve fosfor gibi pek çok vitamin ile mineraller içeriyor. Uzmanlar, dondurmanın faydalarını sıralıyor:
KAN ŞEKERİNİ DENGELER: Dondurma, kan şekeri yavaş yükseltir. Kan şekerinin hızlı düşüp
yükselmesi riskini azaltır.
SAĞLIKLI ARA ÖĞÜN: Dondurma, şekerli içecek ve hamurlu tatlıyla kıyaslandığında daha hafif bir ara öğünü oluşturuyor..
KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİR: Dondurma, kalsiyumu karşılıyor. Kemikleri güçlendiriyor.
MUTLULUK KAYNAĞI: Mmutluluk hormonunu harekete geçiriyor. Keyif ve mutluluk veriyor.