Lahana-ıspanak gözleri korusak

Göz sağlığı için tüketilmesi gereken besinleri sizler için derledik. İşte habere ilişkin merak edilen tüm detaylar ve diğer sağlık haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ekim 2021 Güncelleme 13 Ekim 2021, 06:58
Lahana-ıspanak gözleri korusak

İÇİNDEKİLER

DR. İbrahim Şahbaz, göz sağlığı için tüketilmesi gereken besin gruplarına dikkat çekiyor: Yeşil sebzeler, iyi bir görüş sağlayan makulayı korumaya yardımcı oluyor. Bu besinler lahana ve ıspanakta bol miktarda bulunuyor. Mineral çinko ise retinanın sağlıklı kalmasına yardımcı oluyor ve gözleri ışığın zararlı etkilerinden koruyabiliyor. Fasulye, börülce, barbunya gibi baklagiller ile çinko ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

BRONŞİTE İNCİR
İncir,
kalp ve damar sağlığını koruyor. Alzheimer riskini ortadan kaldırıyor. Saç ve cilt sağlığına fayda sağlıyor. Astım ve bronşite iyi geliyor.

GEBELERE NOHUT
Nohut, iltihapla savaşıyor. Saç dökülmesini engelliyor. Göz sağlığını artırıyor. Ciltteki kırışıklıkları önlüyor. Hamileler için mucize etki gösteriyor.

DEPRESYONA ADA ÇAYI
Ada çayı, depresyonu ve stresi azaltır. Zararlı toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Beyin fonksiyonlarını geliştirir. Ağız hastalıklarını önlüyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN