Asitli içecek reflü demek (Sağlık haberleri)

Reflü, asit, safra ve mukustan oluşan mide salgılarının yemek borusu veya ağıza kadar yer değiştirmesine deniyor. Ağıza kadar gelen acı tat ve yiyecek hissi ile kendini gösteriyor. Günümüzde artan hazır meyve suyu ve asitli içecek tüketimi, özellikle reflü görülme sıklığını artırıyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ağustos 2021 Güncelleme 14 Ağustos 2021, 07:01
Asitli içecek reflü demek Sağlık haberleri

İÇİNDEKİLER

Reflü, asit, safra ve mukustan oluşan mide salgılarının yemek borusu veya ağıza kadar yer değiştirmesine deniyor. Ağıza kadar gelen acı tat ve yiyecek hissi ile kendini gösteriyor. Günümüzde artan hazır meyve suyu ve asitli içecek tüketimi, özellikle reflü görülme sıklığını artırıyor. Prof. Dr. Vedat Göral, "30-40 yıl önce karaciğer yağlanması, insülin direnci ve reflü çok az rastlanılan hastalıklardı. Ancak günümüzde tüketilen aşırı kalorili gıdalar, fast-food yiyecekler, asitli ve aşırı karbonhidratlı içecekler, hazır meyve suları, bu hastalıklara zemin hazırlayabilmektedir" diyor. Göral, şöyle devam ediyor: Günümüzde evde, yaz aylarında, özel günlerde veya bayramlarda; nane yapraklı limonata, otlu ayran, karamelli frappuccino, reyhan şerbeti, çilekli limonata, limonlu ice tea, demirhindi şerbeti, karpuzlu limonata, koruk suyu, şeftalili buzlu çay, naneli kahve, kavun suyu gibi içecekler hazırlanabilir ve tüketilebilir.

ÖKSÜRÜĞE REÇEL
Reçel, şekerli oluşu ile kana kolay karışarak enerji verir. Mide ağrısını giderir. Grip ve öksürüğü keser. Cilt hastalıklarını iyileştirir. Egzama ve çeşitli kaşıntıları yok eder.

YEŞİL SOĞAN ÖDEM ATAR
Yeşil soğan, kalp rahatsızlıklarına iyi gelir. Kalp krizlerini önleyici etkisi vardır. Kanser oluşumunu önlemede etkilidir. Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücudu korur. Ödem atmaya yardımcı olur.

SIRRI GRANOLA
Tahıllardan ve kuru meyvelerden oluşan, bazen kurutulmuş veya taze meyvelerden oluşan granola, sindirim sistemini yumuşatmaya ve yağlamaya yardımcı oluyor. Süt veya yoğurt ile birlikte tam protein sağlıyor. Kalp damar sistemi için sağlıklı olan doymamış yağlarla kalbi koruyor. Lif ve iyi yağ içeriği sayesinde kolesterolü düşürüyor. Tam tahıllardaki karbonhidratlar yavaşça emilerek kan şekerinin yükselmesi ve halsizlik olasılığını azaltıyor.

KIRIŞIKLIK İÇİN ACI BİBER
Acı biber, migren ataklarına karşı faydalıdır. Gaz sıkışma ve hazımsızlık gibi problemlerin yaşanmasını engeller. Kilo vermek isteyenler için birebirdir. Yaşlanmaya ve kırışıklara iyi gelir.