Her titreme Parkinson değil | Parkinson hastalığı tedavisi var mı? (Sağlık haberleri)

El titremesi, denge bozukluğu ve hareket yavaşlığı gibi belirtilerle kendini gösteren parkinson, yavaş ilerliyor. Uzm. Dr. Atilla Kara, nörolojik hastalıklar hakkında bilgiler veriyor: Parkinson hastalığı; beyindeki dopamin üreten hücrelerin kaybıyla oluşan, genellikle 40 ile 60 yaş arasında başlayan ilerleyici bir hastalıktır. Bu hastalığın en önemli belirtileri; titreme, hareket yavaşlaması ve yürüme bozukluğudur.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Nisan 2021 Güncelleme 12 Nisan 2021, 06:59
Her titreme Parkinson değil | Parkinson hastalığı tedavisi var mı? Sağlık haberleri

İÇİNDEKİLER

El titremesi, denge bozukluğu ve hareket yavaşlığı gibi belirtilerle kendini gösteren parkinson, yavaş ilerliyor. Uzm. Dr. Atilla Kara, nörolojik hastalıklar hakkında bilgiler veriyor: Parkinson hastalığı; beyindeki dopamin üreten hücrelerin kaybıyla oluşan, genellikle 40 ile 60 yaş arasında başlayan ilerleyici bir hastalıktır. Bu hastalığın en önemli belirtileri; titreme, hareket yavaşlaması ve yürüme bozukluğudur. Bununla birlikte; duygusal durum değişiklikleri, sıkıntı, kaygı bozukluğu, yüzde donukluk, depresyon gibi bulgular da, bu hastalığın belirtileri arasındadır. Ailede parkinson hastalığının varlığı, hastalık riskini daha da arttırmaktadır. Eğer yakınlarınızda bu tür bulgular varsa, zaman kaybetmeden nöroloji uzmanına görünmek önemlidir. Her el titremesi parkinson hastalığından kaynaklanmıyor. Parkinson hastalığının tanısı, muayene verilerine göre değerlendirilir. El titremesi stresle artmaktadır.

MEYAN KÖKÜ TOK TUTAR
Ramazan ayının yaklaşmasıyla insanların tükettiği besinlerin önemi de arttıyor. İnsanlar hem tok tutan ve susatmayan yiyecekler tüketmeye yönelirken hem de bağışıklığı düşürmemenin derdine düşüyor. Bu noktada Diyetisyen Cansu Arslan, meyan kökünün susama hissini önlediğini ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söylüyor: Meyan kökü pancardan yaklaşık 50 kat daha tatlı olmasına karşılık daha düşük bir kaloriye sahiptir. Solunum sistemimizin düzenli çalışmasına yardımcıdır.

MİDE DOSTUMUZ
Muz, hastalıkları kontrol etmeye yardımcı olur. Mideyi korur. İshali önler. Cilt hastalıklarını iyileştirir. Dişleri beyazlatır.

GENÇLİĞE MANTAR
Mantar, kolesterolün düşürülmesini sağlar. Kalp sağlığını artırır. Genç kalmaya yardımcı olur. Beyninizi korur. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

CİLDE ACI BİBER
Acı biber, migren ataklarına karşı faydalıdır. Kilo vermek isteyenler için birebirdir. Yaşlanmaya ve kırışıklara iyi gelir.