Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayca Yılmaz Kaya eski çağlardan beri kullanılan baharatların faydalarını açıklıyor:
KIRMIZI BİBER: Antioksidandır. Bağışıklığı destekler. Metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur.
KEKİK: Antiseptik özelliği sayesinde soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir. Kekik yağı en boğaz ağrısının tedavisinde yaygın olarak kullanılır.
ZENCEFİL: Gribin iyileşmesini hızlandırır. Kas ağrısını azaltır.
ZERDEÇAL: Enfeksiyonu azaltır. Kansere karşı korur. Grip ve soğuk algınlığına karşı korur.
KARABİBER: Antioksidandır. Soğuk algınlığını hafifletir. Antibakteriyeldir.
TARÇIN: Kan şekeri dengeler. Bronşit tedavisinde ve öksürüğü keser.