Unutkanlık Corona habercisi! Uzman doktor Covid- 19’un 7 nörolojik sinyalini anlattı

Yüksek ateş, halsizlik, öksürük ve nefes darlığı, COVİD-19’un en bilinen belirtileri arasında yer alıyor. Bazı nörolojik durumlar da Coronavirüs habercisi olabiliyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Yıldız Kaya, virüsün yedi nörolojik sinyalini anlatıyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Aralık 2020 Güncelleme 27 Aralık 2020, 06:59
Unutkanlık Corona habercisi! Uzman doktor Covid- 19’un 7 nörolojik sinyalini anlattı

İÇİNDEKİLER

Yüksek ateş, halsizlik, öksürük ve nefes darlığı, COVİD-19'un en bilinen belirtileri arasında yer alıyor. Bazı nörolojik durumlar da Coronavirüs habercisi olabiliyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Yıldız Kaya, virüsün yedi nörolojik sinyalini anlatıyor.

Şiddetli baş ağrısı: Bu ağrı çift taraflı, tüm başı tutan, ağrı kesiciye rağmen azalmayan, dirençli bir ağrıdır. Günlerce devam eder.

Yaygın kas ağrıları: COVİD-19 enfeksiyonunun sık görülen belirtileri arasında yer alıyor. Hastalar iyileştikten sonra da şiddetli ağrılar yaşayabiliyor.

Kol ve bacaklarda uyuşma: Yürüme güçlükleri, elleri kullanmakta zorluk, el ile ayaklarda yanma ve karıncalanma da hastalık habercisi olabiliyor.

Unutkanlık: Ani oluşan unutkanlık, davranış değişiklikleri ve hafıza kusurları gibi belirtiler COVİD-19'un sinyalleri arasında yer alıyor.

Uyku bozuklukları: Uyku bozuklukları, gece gelişen halüsinasyon, yer ile zaman karışıklığı da Corona habercisi.

Tat ve koku kaybı: COVID-19 enfeksiyonuna bağlı tat ve koku kaybı 2-4 hafta içerisinde tamamen düzeliyor.