Maske kullanırken nefes alma güçlüğü çekenler dikkat! Sorun burunda...

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Altuğ Özagar, maske kullanırken nefes alma güçlüğüne yol açan burundaki dört sağlık problemini ve çözüm yollarını anlattı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Aralık 2020 Güncelleme 08 Aralık 2020, 07:01
Maske kullanırken nefes alma güçlüğü çekenler dikkat! Sorun burunda...

İÇİNDEKİLER

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Altuğ Özagar, maske kullanırken nefes alma güçlüğüne yol açan burundaki dört sağlık problemini ve çözüm yollarını anlattı. Septum deviasyonu: Burnu ikiye bölen ve kıkırdak ile ince bir kemikten oluşan bölmenin eğri olması anlamına geliyor. Bu bölmedeki deformasyonlar burundan nefes alma sorunu yaratıyor. Eğri olan alanın cerrahi olarak düzeltilmesi gerekiyor.

BURUN ETLERİ
Burun etleri, solunumunu zorlaştırdığı için genellikle radyofrekans, bir başka deyişle ses dalgasıyla küçültme işlemi uygulanıyor.

SAMAN NEZLESİ
Mukoza hastalığı olan alerjik rinit (saman nezlesi) burun solunumunu zorlaştıran bir diğer etkeni oluşturuyor. Genellikle kulak burun boğaz muayenesi ile tanı konuyor ve steroid içeren nazal spreylerle tedavi ediliyor.

SİNÜZİT
Kronik sinüzitte çoğunlukla gördüğümüz ve patalojik burun etleri olarak da nitelendirebileceğimiz nazal polipler ise bir diğer burun tıkanıklığı sebebidir ve tedavisi kesinlikle cerrahidir.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN