Böbrek düşmanı obezite

Böbrek kanseri, yaygın görülen türlerden biridir. Obezite, sigara, yüksek tansiyon riski arttırır.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Eylül 2020 Güncelleme 20 Eylül 2020, 07:07
Böbrek düşmanı obezite

İÇİNDEKİLER

Vücudun en önemli organlarından olan böbrekler, kandaki ürik asit, kreatinin ve üre gibi metabolizma artıklarının vücuttan idrar yolu ile atımını sağlar. Uzmanlar, böbrek sağlığı için dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.
Böbrek kanseri 40'lı yaşlardan sonra artmakla birlikte en fazla 60'lı yaşlarda görülür. Hareketsizlik, obezite sigara ve kimyasallara maruz kalma nedeni ile 20'li yaşlara kadar görülebilmektedir.
Böbrek kanserinin ortaya çıkmasında şişmanlık, sigara içimi, genetik faktörler, hareketsiz yaşam, hipertansiyon, kronik böbrek yetmezliği, uzun süre ilaç kullanımı özellikle ağrı kesiciler etkilidir.
Böbrek kanserinde hastalarda halsizlik yorgunluk, idrarda kan gelmesi, idrar renginde değişiklikler, bel bölgesinde ağrı gibi şikayetler olabilir.

Toplumda sık görülen rahatsızlıklardan böbrek taşı, neden olduğu dayanılmaz ağrısı ile biliniyor. Doktorların uygun gördüğü tedavinin yanı sıra bazı besinler, böbrekleri korumada mucize etki gösteriyor. Uzmanlar, böbrek dostu besinleri şöyle sıralıyor:

MUCİZE BESİNLER
PANCAR SUYU: Antioksidan etkisiyle böbrekleri temizler.
KARAHİNDİBA ÇAYI: İdrar söktürücüdür.
ZENCEFİL ÇAYI: Böbrek taşlarının düşürülmesini kolaylaştırır.
ISIRGAN OTU: Böbrekleri korur.
LİMON SUYU: Böbrek taşlarını düşürür.