Bayram detoksu!

Uzmanlar, bayramda yemeği fazla kaçıranlar için dengeleme detoksu öneriyor.

Kurban Bayramı'nda şeker ve şekerli besin tüketiminin yanı sıra, et tüketimi de artmaktadır. Özellikle şişmanlık, yüksek tansiyon, kalpdamar, mide ve şeker hastalığı olan kişilerin beslenmelerine dikkat etmeleri gerekmektedir. İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, "Etler sindirimi zor olan besinlerdir. Midebağırsak hastalığı olan kişiler kurban etlerini hemen tüketmemeli. Yağda kızartmalardan uzak durulmalıdır" dedi.

Sabah kahvaltısı;

4 yemek kaşığı kadar yoğurt
2 yemek kaşığı kadar yulaf
1 ince dilim ananas veya 12 adet kiraz
10 tane çiğ badem veya fındık
1 çay kaşığı toz tarçın ve çörekotu
Tüm malzemeler karıştırılıp tüketilsin

Ara öğün

1 fincan kiraz sapı bitki çayı

Öğle yemeği
200 ml kadar smoothie

Ara öğün
1 fincan sütten yapılmış şekersiz kahve
10 tane çiğ badem veya fındık

Akşam yemeği

6-8 yemek kaşığı kadar sebze yemeği
1 kase yoğurt
Çiğ ıspanak ve rokadan zengin mevsim salata (nar ekşisi ve mısır yok)

Gece

1 fincan melisa çayı

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.