Amerikalı uzmanlar sağlık ve mutluluğun reçetesini açıkladı

Amerikalı uzmanlar sağlık ve mutluluğun reçetesini açıkladı. Siz de basit şekilde uygulayabileceğiniz 10 adımda, mutluluğu yakalayabilirsiniz... İşte mutluluk formülü...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Temmuz 2020 Güncelleme 07 Temmuz 2020, 07:00
Amerikalı uzmanlar sağlık ve mutluluğun reçetesini açıkladı

İÇİNDEKİLER

SAĞLIKLI hayat için kendinize zaman ayırın. ABD'de yapılan araştırmalar herkesin kolayca uygulayabileceği ve sonunda sağlıklı olmamızı sağlayacak detayları gözler önüne serdi. İşte mutluluk formülü:

1 HER SABAH ILIK SU: Uyanır uyanmaz içeceğiniz bir bardak ılık su; doğrudan bağırsaklarınızı temizler. Yatmadan önce de ılık su içmeyi unutmayın.

2 SİNİRLİ DEĞİL SAKİN: Üzgün veya sinirliyseniz, yiyecekleri gerektiği gibi sindiremezsiniz. Sakin olduğunuz zaman yemek yemeye özen gösterin.

3 BEDENİNİZİ DİNLEYİN: Eğer herhangi bir yiyeceği gerçekten çok istiyorsanız, tüketin; vücudunuz içeriğindeki bir besin maddesine ihtiyaç duyuyor olabilir.

4 YİYECEKLERİ GRUPLANDIRIN: Bir öğünde birbiriyle etkileşime girmeyen yiyecekleri tüketin. Örneğin et ve balıkla beraber meyve yerseniz şişkinlik yapar, tek başına meyve ise gaz yapmaz.

5 YEŞİLLİK SUYU: Haftada bir gün yeşillik suyu hazırlayın. Yeşil içecekler; kanı temizler, kan hücresi yapımına yardımcı olur ve bedeni arındırır.

6 BÖBREĞE MASAJ: Her günün sonunda böbreklerinize hafif hafif masaj yapın. Bu masaj onları rahatlatır.

7 CİLDE FIRÇA ATIN: Haftada bir kere cildinizi kuru bir cilt fırçasıyla fırçalayın.

8 ERKEN UYUYUN: Yatağa ne kadar erken girerseniz, kendinizi o kadar iyi hissedersiniz. 23.00'ten önce uyumalısınız.

9 KARANLIK UYKUSU: Uyuduğunuz oda ne kadar karanlık olursa hücreleriniz o kadar hızla yenilenir.

10 SADECE DURUN: Her sabah uyandığınızda kendinize beş dakikalık zaman ayırın ve bu zaman zarfında durun! Kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.