Araştırmalar, kronik hastalıklardan
korunmada
beslenmenin
önemine değiniyor.
Sağlıksız beslenme
alışkanlıklarına bağlı
olarak tansiyon,
Tip-2 diyabet,
kanser, karaciğer
yağlanması, kalp
hastalıkları ve
Alzheimer görülüyor.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Tuba Kayan Tapan, güçlü bir hafızanın
mutfaktan geçtiğini söylüyor.
USKUMRU, SEMİZOTU
Beynin yaşlanmasını önleyen ve hafıza kaybını ortadan kaldıran
Omega-3 yağ asitleri, somon, uskumru ve ton balığında yer alıyor. Bitkisel kaynaklı olarak da semizotunda bulunuyor. Hayvansal kaynaklı gıdalarda bulunan B12 vitamini de hafızayı güçlendiriyor. Ispanak, pazı, kuru baklagiller, fındık, ceviz ve badem de
beyin hücrelerini koruyor.
Alzheimer hastalarında beyin plaklarında kalsiyum ve magnezyum eksikliğine bağlı bir takım birikimler olabiliyor. Bunu engellemek için
süt, yoğurt ve peynir tüketmek gerekiyor.