Alzheimer'a zeytin dalı! İşte Beyni güçlendiren besinler...

Yanlış besinler ve sağlıksız bağırsaklar, nörolojik hastalıklara yol açıyor. Alzheimer ve Parkinson riskini artırıyor. Kereviz, elma ve zeytin ise bu rahatsızlıkları engelliyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Aralık 2019 Güncelleme 10 Aralık 2019, 08:03
Alzheimer’a zeytin dalı! İşte Beyni güçlendiren besinler...

İÇİNDEKİLER

Yaşın ilerlemesiyle birlikte, nörolojik hastalıklar da kapıyı çalıyor. Alzheimer, Parkinson, demans, epilepsi ve migren gibi hastalıkların görülme sıklığı giderek artıyor. Medikal Medyum adıyla tüm dünyanın takip ettiği şifacı Anthony William, bu hastalıkların nedenleri ve tedavi yöntemleriyle ilgili önemli bilgiler paylaşıyor.

UNUTKANLIĞA DİKKAT
Nörolojik hastalıklar dendiğinde, akıllara Alzheimer geliyor. Araştırmalar, bu hastalıkların ortaya çıkmasında genetik faktörler kadar hastanın kişisel yaşamının da etkili olduğunu gösteriyor. Vücudun ikinci beyni sayılan bağırsaklar da, nörolojik hastalıkların şifrelerini veriyor. Yanlış beslenmeye bağlı olarak görülen sindirim sorunları, nörolojik hastalıklara yol açıyor. Modern hayat, beslenme alışkanlıklarımızı da değiştiriyor. Özellikle konserve kullanımının arttığı günümüzde civa, pek çok hastalığın temelinde yer alıyor. Toksik bir metal olan civa, beyin hücrelerine zarar veriyor. Bu hastalıklardan korunmak için beslenmemizde daha fazla doğal besinlere yer vermemiz gerekiyor.

BELİRTİLERİ NELERDİR?
Konuşma sorunu
Bacaklarda boşalma hissi
Baş ağrısı
Bayılma
Çift görme
Denge bozukluğu
Denge kaybı
Elde ve kolda his kaybı ve uyuşma
Kollarda güçsüzlük
Unutkanlık, bunama
Vertigo
Yürüme bozuklukları

BALKABAĞININ GÜCÜ
Beyni güçlendirmede, kişinin beslenme alışkanlıkları önem taşıyor. Mevsiminde tüketilen doğal besinler, vücudu tepeden tırnağa onarıyor. Kereviz suyu, ıspanak, zeytin, muz, elma, armut, hurma, tatlı patates, balkabağı, patates beyni besliyor.

ŞEKER FAYDALI AMA...
Beyin, sağlıklı çalışmak için şekere ihtiyaç duyuyor. Ancak rafine şeker, beyne fayda yerine zarar sağlıyor. Sinir sistemine zarar vererek nörolojik hastalıklara neden oluyor.

YARIN: ÇAĞIN VEBASI DİYABET
ANTHONY WILLIAM - MEDİKAL MEDYUM'UN SAĞLIK ŞİFRESİ - 3
HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL