Vücudu onarıyor, kanserli hücreleri küçültüyor! İşte yeşil çayın faydaları... | Yeşil çayın faydaları nelerdir?

Antioksidan deposu yeşil çay, vücudu tepeden tırnağa onarıyor. Kanserli hücreleri küçültüyor. Beyin hücrelerini güçlendirerek ömrü uzatıyor. Yeşil çay, en çok antioksidan içeren gıdaların başında geliyor. İçerdiği kateşinler ve polifenoller sayesinde sağlığa katkı sağlıyor. Ek olarak içerdiği A, C, E vitaminleri ve selenyum ile vücut direncini artırıyor. İşte şifa deposu yeşil çayın faydaları...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Kasım 2019 Güncelleme 03 Kasım 2019, 07:56
Vücudu onarıyor, kanserli hücreleri küçültüyor! İşte yeşil çayın faydaları... | Yeşil çayın faydaları nelerdir?

İÇİNDEKİLER




Son
dönemde popüler hale gelen yeşil çay, genellikle zayıflamak için tüketilse de sağlığa daha önemli faydaları bulunuyor. Harvard Üniversitesi'nden Dr. William Li, bugünkü yazısında bu mucize çayın faydalarına değiniyor. Önemli bilgilerini TAKVİM okuyucuları ile paylaşıyor...

Yeşil çay, en çok antioksidan içeren gıdaların başında geliyor. İçerdiği kateşinler ve polifenoller sayesinde sağlığa katkı sağlıyor. Ek olarak içerdiği A, C, E vitaminleri ve selenyum ile vücut direncini artırıyor.



Bu mucize içeceğin en önemli 3 faydası şöyle sıralanıyor:

MUCİZENİN FAYDALARI

-Kanser riskini düşürür:
Haftada en az 3 kez yeşil çay içmek kolon kanseri riskini yüzde 37 azaltıyor. Tümörün büyümesini engelliyor.


-DNA'yı onarır: Düzenli yeşil çay tüketimi DNA'yı ve vücut hücrelerini koruyor.

-Psikolojiye olan etkisi: Araştırmalar, yeşil çayın stresi de azalttığını gösteriyor. Günde yarım bardak çay içmek sakinleştiriyor ve mutluluk veriyor. Alzheimer ve Parkinson riskini de azaltıyor.



ZAYIFLATMAZ!
Kadınlar yeşil çayı daha çok zayıflamak için tüketiyor. Ancak yapılan araştırmalar, yeşil çayın zayıflatıcı etkisinin bulunmadığını gösteriyor. Yeşil çayı bir diyet programı ile desteklemek gerekiyor.


İKİ BARDAĞI GEÇMESİN
Her ne kadar faydalı olsa da, yeşil çayın aşırı tüketimi sağlık sorunlara yol açabiliyor. Günde iki bardaktan fazla tüketilmemesi gerekiyor! Fazlası sağlık problemlerine neden olabiliyor.


NE ZAMAN İÇMELİ
Yeşil çayı mümkün olduğunca yemeklerden sonra tüketmemek gerekiyor. Genellikle ara öğün olarak çiğ badem veya ceviz gibi ürünlerle içilmesi kalori yakımını hızlandırıyor.



SAĞLIĞIN ŞİFRESİ MUTFAKTA - Dr. William Li

HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL

YARIN: BİTTER ETKİSİ