Havalar soğumaya başlarken, kışın hastalıklardan korunmak isteyenlere İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı
Prof. Dr. Canan Karatay'dan öneriler geldi:
Evde yapılan turşu bağırsaklardaki bağışıklık sistemini güçlendiren bakterileri çoğaltıyor.
Turşu ve turşu suyu tüketin.
Yaz sebzeleri kışın yenilmez. Lahana, brokoli, karnabahar, kereviz, turp gibi sebzeleri bol bol tüketin.
Patlıcanın, yeşil biberin, domatesin
kışın sofrada yeri yok. Şimdiden ya kurutacaksınız ya pastörize edeceksiniz ya da turşu yapıp kullanacaksınız.
Eğer meyvelerin üstünde pestisit, mantar ilaçları varsa yemeyin. Onun için 'doğal meyve, kurtlu elma tüketin' diyorum.
En sağlıklı meyve, ilaçsız olan zeytindir. Kışın en çok tüketeceğiniz meyve
Anamur muzudur ve zeytindir.