Bal gibi antibiyotik! İşte doğal antibiyotik etkisi olan besinler

Sağlıklı bir hayat isteyenler şifayı doğada buluyor. Uzmanlar, hastalıklarla mücadelede antibiyotik yerine geçen besinleri açıklıyor. İşte detaylar ve Takvim Gazetesi’nin 29 Eylül 2019 tarihli sağlık sayfalarından derlediğimiz haberler…

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Eylül 2019 Güncelleme 29 Eylül 2019, 07:55
Bal gibi antibiyotik! İşte doğal antibiyotik etkisi olan besinler

İÇİNDEKİLER

Sağlıklı bir hayat isteyenler şifayı doğada buluyor. Uzmanlar, hastalıklarla mücadelede antibiyotik yerine geçen besinleri açıklıyor:

Sarımsak: En güçlü antioksidandır. Bağırsakları bakterilerden temizler.
Bal: Enfeksiyonları önler.
Lahana: Enfeksiyonlardan korur.
Kırmızıbiber: Bağışıklığı destekler. Mikropları temizler


BEYAZ EKMEK KALP KIRIYOR
Kalp hastalıkları, hayatı tehdit ediyor. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Temiz, güçlü kalp için güçlü damarlara sahip olmak gerektiğini söylüyor. Kolesterolün damarları tıkadığını bu nedenle 40'lı yaşlarda bile kalp krizi riskinin sık görüldüğünü belirtiyor. "Beyaz ekmek yemek yerine kepekli ve tam tahıllı ekmek yemeliyiz. Tahıllı ekmek tok tutar ve kan şekerini düşürür. Ancak günde 7 dilim ekmekten fazlasını tüketmemekte yarar var" diyor


ÖMÜRSÜN DUT!
Yaşı
kadar kurusu da faydalı olan dut, yüksek miktarda demir ve C vitamini içeriyor. Antioksidan etkisiyle vücudu mikroplardan arındırıyor ve ömrü uzatıyor. Hastalıklara savaş açan dut, kan şekerini dengeliyor. Diyabete karşı koruma sağlıyor. Kolesterolü düşüren dut, bağırsakların çalışmasını hızlandırıyor.

SEMİZOTU MUTLULUK DOLU
Mevsim geçişlerinde yaşanan hava değişimi, psikolojiyi olumsuz etkiliyor. Uzman Psikolog Özlem Sosyal, herkesin yakındığı bahar depresyonuyla ilgili bilgilendiriyor. Hava değişimi nedeniyle yorgunluk, iştahsızlık, uykusuzluk ve cinsel istekte azalmanın görüldüğünü söylüyor. Sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekiyor. "Hazır gıdalardan uzak durmak, Omega 3'ten zengin ceviz, semizotu ve balık gibi besinler ile beslenmek faydalı olur" diyor.


MANDALİNAYLA GÜÇLÜ HAFIZA
Kötü
kolesterolü düşüren mandalina, kalp sağlığını korur. DNA hasarlarını gidererek kanserle savaşır. Kemikleri güçlendirir. Vücuda enerji verir.

KEREVİZLE BÖBREK GÜÇLÜ
Vitamin
deposu kereviz, midedeki asidi dengeler. İdrar yolu iltihabını azaltır. Cildi temizler. Karaciğeri temizler. Böbreklerde taş ve kum oluşumu riskini azaltır.Hafızayı destekler.

KEMİKLERE MERCİMEK
Protein deposu yeşil mercimek, kemikleri güçlendirir. Kemik erimesi riskini azaltır. Vücudun bağışıklık sistemini artırır. Sindirimi kolaylaştırır. Kolesterolü düşürür.

KANSIZLIĞA ÇARE BULGURDA
Besleyici içeriği sayesinde bulgur, kan şekerini dengeler. Diyabete karşı korur. Hazımsızlığı engeller. Uzun süre tok tutar zayıflamaya yardımcı olur. Kansızlığı bitirir.