Grip ayı eylül! Grip nasıl geçer? Gribe ne iyi gelir?

Eylül ayının gelmesiyle birlikte sonbahar kendini hissettiriyor. Değişen hava sıcaklıkları nedeniyle grip ve soğuk algınlığı kendini belli ediyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Sinem Usuk, bağışıklığı güçlendirmenin şifrelerini açıklıyor. İşte haberin detayları ve Takvim Gazetesi’nin 23 Eylül 2019 tarihli sağlık sayfalarından derlediğimiz haberler…

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Eylül 2019 Güncelleme 23 Eylül 2019, 07:56
Grip ayı eylül! Grip nasıl geçer? Gribe ne iyi gelir?

İÇİNDEKİLER

Eylül ayının gelmesiyle birlikte sonbahar kendini hissettiriyor. Değişen hava sıcaklıkları nedeniyle grip ve soğuk algınlığı kendini belli ediyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Sinem Usuk, bağışıklığı güçlendirmenin şifrelerini açıklıyor. Sağlığı korumak için A, C, E vitaminleri ile çinko ve Omega-3 içeren besinlerin tüketilmesini öneriyor. C vitaminin bağışıklığı destekleyen etkisine dikkat çeken Dyt. Usuk, "Kahvaltıda 3 adet yeşil biber ve gün içinde 2 adet mandalina tüketerek günlük C vitamini ihtiyacımızın üstüne çıkabilirsiniz" diyor. Yeterli su içmenin ve düzenli uyumanın da bağışıklığı desteklediğini belirtiyor.

GÜZELİM YOĞURT
Güzel ve genç bir cilde sahip olmak için kozmetik ürünlerine para harcamak gerekmiyor. Ev yapımı doğal yoğurt, içerdiği laktik asit sayesinde cildi fazla yağ, kir ve ölü deriden arındırmaya yardımcı oluyor. Yoğurt maskesi, ciltteki gözeneklerin görünümünü azaltıyor. Bunun için ince bir tabaka ev yoğurdunu cilde sürüp 10 dakika bekletmek, ardından soğuk suyla yıkamak gerekiyor.

ADET SANCISINA DOĞAL ÇÖZÜM
Kadınların korkulu rüyası haline gelen adet sancısıyla mücadelede, doğal bitkiler ilaç etkisi gösteriyor. Ağrılardan kurtulmaya yardımcı olan zencefil çayı ise şöyle hazırlanıyor: 15-20 gram taze zencefil ince ince dilimlenir. Ardından kaynamış bir bardak suyun içine atılarak 10 dakika demlenir. Günde 2 fincan tüketmek, ağrıyı dindirir.

OBEZİTE ÖMRÜ KISALTIR
Yanlış
beslenme alışkanlıkları ve hareketsizlik, kiloları katlıyor. Bu durum, obeziteyi beraberinde getiriyor. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Yalım Uçtum, obezitenin yüksek tansiyon, TİP-2 diyabet, kolesterol, tansiyon ve inme riskini artırdığını söylüyor. Obezitenin insan ömrünü 10-12 yıl azalttığını belirtiyor.


REFLÜ TADINIZI KAÇIRMASIN
Ülkemizde
en sık görülen mide hastalıklarından reflü, yaşam kalitesini düşürüyor. Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ömer Faruk Yolcu, reflünün göğüs arkasında yanmayla belirti verdiğini söylüyor. Tedavide kilo vermenin, kafein ve çikolata alımını azaltmanın etkili olduğunu vurguluyor

SAĞLIĞIN TİRYAKİSİ
Sohbetlere eşlik eden, kış akşamlarında içimizi ısıtan çay, sağlığı da korur. Vücuttaki iltihabı azaltıor. Diyabet, obezite ve yüksek kolesterole karşı korur. Günde 3 fincan çay içmek kalp krizi riskini azaltır.

LAHANA DİŞLERİ TEMİZLER
C vitamini deposu Brüksel lahanası, kanserden korur. Kemikleri güçlendirir. Bağışıklığı destekler. Sindirimi hızlandırır ve bu sayede kabızlığı engeller. Dişleri temizler.

KANSIZLIĞA ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ
Antioksidan deposu üzüm çekirdeği, kan dolaşımını hızlandırır. Tansiyonu dengeler. Saç dökülmesini bitirir. Cildin yaşlanmasını yavaşlatır. Kansızlığı bitirir.

BÖBREKLERE LEBLEBİ
Gün içerisinde bir avuç tüketilen leblebi, tok tutar. Kilo vermeye yardımcı olur. Kolesterolü düşüren leblebi kalp krizi riskini azaltır. Böbrek taşı oluşumunu engeller.