Mutfağımızdaki kansersavar

Araştırmalar sağlıklı beslenerek kanserden korunmanın mümkün olduğunu gösteriyor. Sağlıklı yağlar, posa, protein, mineral ve vitamin içerikli beslenme tarzı ile kanser riski en az seviyeye indiriliyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Eylül 2019 Güncelleme 15 Eylül 2019, 07:56
Mutfağımızdaki kansersavar

İÇİNDEKİLER

Araştırmalar sağlıklı beslenerek kanserden korunmanın mümkün olduğunu gösteriyor. Sağlıklı yağlar, posa, protein, mineral ve vitamin içerikli beslenme tarzı ile kanser riski en az seviyeye indiriliyor. Uzmanlar, kanserle mücadele eden şu 5 besini soframızdan eksik etmemeyi öneriyor:

Domates: İçeriğindeki likopen maddesi birçok kanser türü ile mücadele etmektedir. Prostat kanseri riskini azaltmaktadır.

Keten tohumu: Bolca Omega-3 barındırır. Östrojenin neden olduğu meme kanseri riskini azaltır.

Kefir: Bağışıklığın kuvvetlenmesine yardımcı olur. Kanserle mücadelede oldukça etkindir. Kanserden korunmak için günde 1 bardak kefir içilmesi tavsiye edilir.

Turunçgiller: Limon, greyfurt, portakal ve mandalinada bolca folat, C vitamini ve posa bulunur. Bu besinler kanserle mücadeleye yardımcı olur.

Sarımsak: Kanser riskini en aza düşüren besindir. Kadınlar menopoz döneminin ardından düzenli olarak sarımsak yerse kolon kanseri riskini yarı yarıya düşürürler. Sarımsağın aşırı pişirilmeden hafif çiğ yenmesi vücuda daha yararlıdır.