Havuç kanseri önler! Haftada birkaç kez havuç tüketmek faydalıdır

Havuç, antioksidanlar, potasyum, K vitamini, C vitamini, niasin ve B6 vitamini yönünden zengindir. Kanseri önler. Diyabeti kontrol eder. Yüksek kolesterol, kalp hastalıklarına neden olan önemli bir faktördür ve düzenli olarak havuç tüketimi, kolesterol seviyesini düşürür. Bu nedenle, kalp kaynaklı problemleri önlemek için haftada birkaç kez havuç tüketmek faydalıdır.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Eylül 2019 Güncelleme 13 Eylül 2019, 07:59
Havuç kanseri önler! Haftada birkaç kez havuç tüketmek faydalıdır

İÇİNDEKİLER

Havuç, antioksidanlar, potasyum, K vitamini, C vitamini, niasin ve B6 vitamini yönünden zengindir. Kanseri önler. Diyabeti kontrol eder...

KOLESTEROLÜ DÜZENLER:
Yüksek kolesterol, kalp hastalıklarına neden olan önemli bir faktördür ve düzenli olarak havuç tüketimi, kolesterol seviyesini düşürür. Bu nedenle, kalp kaynaklı problemleri önlemek için haftada birkaç kez havuç tüketmek faydalıdır.

DİYABET KONTROLÜ:
Havuç, karotenoidlerin varlığı nedeniyle kan şekeri regülasyonu için iyidir. Karotenoidler insülin direncini ters olarak etkiler ve kan şekerini düşürebilir, böylece şeker hastalarının normal ve sağlıklı bir yaşam sürmelerine yardımcı olur.

DÜŞÜK KAN BASINCI:
Bilimsel araştırmalar, havuçlarda bulunan kumarinin, hipertansiyonu düşürme ve kalbinizi korumayla bağlantılı olabileceğini göstermektedir.

KANSERİ ÖNLER: Havuçta, antikanser özellikleri özelliklere sahip çok sayıda fitokimyasal bulunur. Araştırmalar havuç suyunun lösemi ile savaşabileceğini göstermektedir...