Güzellikler yeşil elmada

Yeşil elma,demir bakımından çok zengindir. Ayrıca çinko, bakır, manganez ve potasyum içeriği ile bir laboratuvarı anımsatmaktadır. Kemikleri güçlendirdiği gibi oksijen seviyesini de arttırır. İşte haberin detayları ve 13 Eylül 2019 tarihli Takvim Gazetesi'nden derlediğimiz sağlık haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Eylül 2019 Güncelleme 13 Eylül 2019, 07:59
Güzellikler yeşil elmada

İÇİNDEKİLER

YÜKSEK ORANDA MİNERAL İÇERİR
Isırdığınızda dişlerinizi kamaştıran bu meyve, demir bakımından çok zengindir. Ayrıca çinko, bakır, manganez ve potasyum içeriği ile bir laboratuvarı anımsatmaktadır. Kemikleri güçlendirdiği gibi oksijen seviyesini de arttırır.

CİLDİ GÜZELLEŞTİRİR
İçeriğindeki antioksidanlar hücre yenilenmesini düzenler. Daha genç ve sağlıklı bir cilt görünümüne sahip olursunuz.



METABOLİZMAYI ÇALIŞTIRIR
Yoğun tempolu hayatlarımızda bazen kahvaltı gibi önemli bir öğünü atlayabiliyoruz. Çantanıza bir yeşil elma atın ve zamanı gelince yiyin. Göreceksiniz, ne güçten düşüyorsunuz ne de aç hissediyorsunuz. Tek başına bir serpme kahvaltı kadar besleyici olabilir.

ENFEKSİYONLAR SAVAŞIR
Bütün bu saydıklarımız yetmezmiş gibi kabuğunda bulunan enzimler sayesinde enflamasyon ile savaşan dokular barındırır. Kabuğundaki mineraller enfeksiyonlarla mücadele eder...

AYVADAN ŞAŞMA!
Bazı meyve ve sebzeler suyundan çekirdeğine kadar şifa dağıtıyor. Uzmanlar, şifa deposu ayvanın yaprağından, tohumuna kadar iyi geldiği faydaları sıralıyor. İşte onlardan birkaçı....
Ayva suyu kalbi kuvvetlendirir, cinsel isteği arttırır.
Zihin açıcı özelliği vardır, hafızayı güçlendirir.
Ayva suyu böbreklere faydalıdır, iştahsızlığa iyi gelir.
Ayva yaprağı stresi alır.
Ayva çekirdeğinden yapılan çay uykusuzluğu giderir. Kalp-damar hastalıklarına neden olan serbest radikallere karşı etkilidir.

ISPANAĞI GÖRÜN
Ispanak, sağlıklı hücre bölünmesini teşvik eder, böylece vücudun iyileştirici özelliklerini geliştirir. Ispanak, vücuttaki kırmızı kan hücreleri için gerekli olan A, B, C, E, K, çinko, magnezyum ve büyük miktarda demir içerir. Ayrıca saç, cilt, tırnak ve gözler için bulunmaz bir nimettir. Kan basıncını düşürür. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Anemiyi önler.



KEMİKLERE ÜZÜM
Üzüm, hepsi kemiklerin oluşumunda ve kuvvetinde önemli olan bakır, demir ve manganez gibi harika bir mikro besin kaynağıdır. Düzenli olarak diyetinize üzüm eklemek, osteoporoz gibi yaşa bağlı koşulların başlamasını önleyebilir. Manganez vücutta protein metabolizmasına, kollajen oluşumuna ve sinir sisteminin çalışmasına yardımcı olan son derece önemli bir elementtir. Ayrıca, migreni tedavi etmek için önemli bir ilaçtır ve daha az kalori ile tok hissetmenize yardımcı olur.

ROMATİZMAYA PATLICAN
Patlıcan her türlü romatizma ağrılarına ve hastalıklarına iyi gelir. Migren, sinüzüt ve baş ağrılarında etkilidir. Yüksek oranda lif içerir bu nedenle dışkıyı daha rahat atmanızı sağlayan bir gıdadır.



KOLONYA KRİZ SEBEBİ
Astım ve bronşit gibi solunum yolu rahatsızlığı olan insanların, kolonya solumaları öksürük krizlerine neden oluyor. Ayrıca alerji ve egzama gibi, cilt rahatsızlarını ortaya çıkarıyor.

MARULDAKİ TOZA DİKKAT!
Marulun bilinen büyük bir zararı yoktur. Genel olarak oldukça sağlıklı bir sebzedir. Ancak iyi temizlenmeden yenildiği takdirde böbrekte kum oluşmasına sebebiyet verir. Tüketmeden önce iyi yıkayın.