Romantizm şart | Nafiz Karagözoğlu'na sorulan sorular (2 Eylül 2019)

Mutlu beraberliğin yolu, eşlerin birbirine anlayış göstermesinden geçiyor. Aşk, anlayış ve romantizm, cinsel sorunları aşmaya yardımcı oluyor. Çiftler arasındaki soğukluğu bitiriyor. İşte Dr. Nafiz Karagözoğlu'nun 2 Eylül 2019 tarihli Takvim gazetesi yazısında okurlarından gelen sorulara verdiği cevaplar....

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Eylül 2019 Güncelleme 02 Eylül 2019, 07:55
Romantizm şart | Nafiz Karagözoğlu’na sorulan sorular 2 Eylül 2019

İÇİNDEKİLER

ÇAM FISTIĞI GÜÇ VERİR

Hocam ben bitiğim. İlişkide hiç halim yok. Eşimden de artık çekinmeye başladım. Erkeklik de bitince daha ne kaldı? Ne yapalım? Yiyecek bir şey önerir misiniz?

CİNSEL istek yoksa birliktelik gerçekleşmez. Cinsel isteği artıran, afrodizyak etkiye sahip gıdalardan biri çam fıstığıdır. Kadınlarda çam fıstığı; içeriğinde bulunan zengin çinko sayesinde hem enerji verir hem de seks hormonu olan testosteron üretimini sürdürmeyi sağlar. Cinsel gücü artıran çam fıstığını sofrada bulundurun. Stres azalmazsa ilaç da, gıda da bir işe yaramaz. Kafan başka yerdeyken, kafanı başka bir şeye takarken başarılı ilişki olmaz.
AĞRI HİSSEDİYORUM

Yeni evliyiz. Eşimle birlikte olurken cinsel organımda yaraya tuz basılmış gibi yanma oluyor. Canım çok yanıyor. Bu neden olur?

Anlattıklarına bakılırsa Vulvar Vestibulit Sendrom dediğimiz bir duruma benziyor.
İlişki başlangıcından itibaren vajina girişinde keskin acı, yanma ve batma ile kendisini gösterir.
Hastalar ilişki sırasında yaşadıkları bu derin acıyı 'açık yaraya tuz basma' şeklinde tarif ederler.
Zamanla vajinal kuruluk, orgazm olamama ve cinsel isteksizlik sorunları da ortaya çıkar. Öncelikle kadın hastalıkları uzmanına başvurmalısın. Tedavi edilebilir bir durumdur korkma.
EŞİM BENDEN KAÇIYOR

62 yaşındayım. Eşim ilişkiden kaçıyor. Bende de hala istek var. Doktora söylemeye çekiniyorum. Ne yapmalıyım?

DOKTORA söylemeye çekinme. Mesleğimiz çare bulmaya çalışma mesleği. Önce eşinle bu konuyu konuş. Ayıp diye düşünüp eşinle konuşmazsan hangi nedenle isteksiz olduğunu anlayamazsın. Yaş ilerledikçe kas, kemik ve eklemler aşınır. Eski alışkın olduğunuz pozisyonlar şimdi rahatsız edici olabilir. Uygun ilişki pozisyonlarınızı yeniden düşünün. Eşinin sana anlatmadığı, menopoza bağlı cinsel organ ile ilgili sıkıntıları olabilir.
Gerekirse bir kadın hastalıkları uzmanına muayene olsun. İleri yaş hanımlar "Bu yaştan sonra olur mu?" diyerek bu muayenelerini önemsemezler. Bazen idrar kesesi, rahim sarkmaları ve ilişki sonrası idrar yapma şikayetleri olabildiğinden cinsel ilişkiden sakınabilirler. Bunları hallet.
HEYECANLANIYORUM

Yeni evliyim. Eşimi görünce çok heyecanlanıyorum. Kendimi tutamıyorum. Erken boşalma sorunu yaşıyorum. Ne yapmam lazım?

ANLATTIKLARIN hastalık değil. Evliliklerin başlangıcında cinsel aktiviteyle yeni tanışmanın kendine has sonuçlarından biridir erken boşalma. İlişki tekrarladığında kendinize has tecrübeler edineceksiniz.
Daha sakin ve paniksiz ilişkiye girebileceksiniz. Merak edilecek bir durum yok. Ayrıca genel bedensel özellikler açısından iç hastalıkları da tedaviye katkıda bulunur. Merak etme. Gurur meselesi yapma.
KISIRLIK TEDAVİSİ

Eşimle birlikte kısırlık tedavisi görüyoruz. Bir araya gelmemiz lazım. Cinsel birleşme için en uygun zaman dilimi nedir?

CİNSEL ilişki için ilk adım eşlerin birlikte cinsel ilişki isteğini yaşıyor olmalarıdır.
Eşlerden birinin isteksizliği her iki tarafında başarısızlığı gibi algılanabilir. Bu nedenle çiftlerin birlikte olma isteği varlığında herhangi bir zaman dilimi olabilir.
Ancak yine de dinlenmiş olmak, hafif bir tokluk hali ve kaygısızlık cinsel birlikteliğin başarısını, eşlerin mutluluğunu ve rahatlığını arttıracaktır.
KOCAM KABA DAVRANIYOR

29 yaşındayım. 3.5 aylık evliyim. Eşimle birlikte olmayı düşündükçe huzursuz oluyorum. Bana biraz kaba davranıyor. Hala hamile kalmadığım için kızgın. Acaba çocuğum olur mu?

KAFAN da, duyguların da karışık. Eşinin de aklı karışık gibi duruyor. Bu şikayetleri eşinle paylaş. Eşin, çocuk sahibi olmayla ilgili temel bilgileri uzmanından öğrenmeli. Acelecilik ve yanlış bilgi yüzünden seni ruhsal ve bedensel olarak olumsuz etkiliyor.
Düzenli ve doğru cinsel ilişkiye her girildiğinde çocuk olsaydı dünyada adım atacak yer kalmazdı.
Stres, korku ve kaygı çocuk sahibi olmayı geciktirebilir. Rahatlık ve huzur, rahatlık ve huzur getirir.

CİNSEL SORUNLARINIZA EN SAĞLIKLI CEVAPLAR - DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU