Hamilelik sonrası cinsel isteksizlik korkutmasın... İşte doğum sonrası cinsellik hakkında bilinmesi gerekenler...

Cinsel isteksizlik, hamilelik sonrası kadınlarda ortaya çıkabiliyor. Bu dönemde eşlere büyük görev düşüyor. Uzmanlar, kahveden uzak durulmasını bol bol sebze meyve yenmesini öneriyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ağustos 2019 Güncelleme 29 Ağustos 2019, 07:50
Hamilelik sonrası cinsel isteksizlik korkutmasın... İşte doğum sonrası cinsellik hakkında bilinmesi gerekenler...

İÇİNDEKİLER

ANNELİK süreci ve doğum, kadının en özel dönemini oluşturuyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Betül Atakan, doğum sonrası kadınların hayatını kolaylaştıracak önerilerde bulunuyor. Lohusalık yeni anne olmuş bir kadının doğum sonrası yaşadığı yaklaşık 6 haftalık bir süreci tanımlanıyor. Üreme hormonlarındaki değişimin fazla olduğu bu dönemde kadınlarda ilgi ve istek kaybı, boşluk duygusu, mutsuzluk, uyku bozuklukları, değersizlik ve iştahsızlık görülebiliyor. Doğum sonrasında kadınlardan cinsel isteksizlik de sık ortaya çıkıyor. Bu durum, eşler arasında da bazı sıkıntıları beraberinde getiriyor. Doğum sonrası dönemde anne ile bebek arasında gelişecek olan ruhsal bağ, bebeğin ruhsal gelişimi için önem taşıyor. Bu durumlarda annelerin psikolojik destek alması öneriliyor.

ŞİFALI AVOKADO
Op. Dr. Atakan gebelik döneminde anne adaylarına haftada 3 avokado tüketmelerini öneriyor. Antioksidan deposu avokado, bebeğin gelişimini destekliyor. Kemikleri güçlendiriyor. Bunun dışında bağışıklığı destekliyor. Alzheimer ve kalp hastalıkları riskini azaltıyor.

KAHVEYİ ABARTMAYIN
DOĞUM sonrasında anne ve bebeğin sağlıklı olması mevsim sebze ve meyvelerinden destek almak gerekiyor. Yine kafein anne sütünü azalttığı için tüketiminde aşırıya kaçılmaması öneriliyor.

YARIN: KADIN DÜŞMANI KİSTLER
OP. DR. BETÜL ATAKAN - KADININ FENDİ HASTALIĞI YENDİ - 2
HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL