Bugünkü
Takvim

Bayramda kolesterolü yükseltme

Bayramda kolesterolü yükseltme
Bayram sofraları iştah açıyor. Ancak kırmızı etin fazla tüketimi hem kan şekeri, tansiyon ve kolesterolün yükselmesine hem de sindirim problemlerine neden oluyor. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Erdem Diker, kronik hastalığı olanları uyarıyor. Kırmızı etin kolesterolü yükselttiğini bunun da kalp krizi riskini artırdığını söylüyor. "Kalp damar hastalığı olanlar veya kolesterol yüksekliği nedeniyle tedavi görenlerin, bayramda aşırı et tüketmemeli gerekir" diyor. Etin tereyağı ve kuyruk yağıyla değil, kendi yağıyla pişirilmesi gerektiğini vurguluyor. "Pişirme yöntemi olarak, haşlama, fırınlama ve ızgara tercih edilmeli. Öğünlerde, etin yanında mutlaka salata ya da zeytinyağlı sebze yemeği olmalı" diyor.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan TAKVİM veya takvim.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.


Turkuvaz olarak kişisel verilerinizi işliyor, aynı zamanda kanunlarda öngörülen teknik ve idari tedbirleri alarak bu verilerinizin korunması için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. İşlenen kişisel verilerinize ilişkin aydınlatma metnine veri politikası sayfasını ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.