Korkuya son verin! Nafiz Karagözoğlu'na sorulan sorular (4 Ağustos 2019)

İlişkide yaşın ilerlemesiyle birlikte erken boşalma ve sertleşme sorunları sık görülüyor. Erkekler, ‘Ya istediğim gibi olmazsa’ korkusuyla ilişkiden kaçıyor. Bu durum, hem aşk hayatını hem de evliliği olumsuz etkiliyor. Çiftlerin birbirine duyduğu güven ve bağlılık sorunu çözüyor. İşte Nafiz Karagözoğlu'nun 4 Ağustos 2019 tarihli Takvim gazetesi yazısında okurlarından gelen sorulara verdiği cevaplar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ağustos 2019 Güncelleme 04 Ağustos 2019, 07:57
Korkuya son verin! Nafiz Karagözoğlu’na sorulan sorular 4 Ağustos 2019

İÇİNDEKİLER



EŞE AYIP OLMAZ

35 yaşımdayım. 2 ay önce baba oldum. Hanımla bir araya gelemiyorum. Eşime bir şey desem ayıp olur mu?

Eşler arasında ayıp olmaz. Cinsel ilişkiye doğumu izleyen altıncı haftadan sonra başlayabilirsiniz. İlk başlarda dişi cinsel organında eskiye oranla bir kuruma görülebilir. Bunun nedeni azalmış östrojen hormonudur. Kayganlaştırıcı jel kullanımı ilişkiyi kolaylaştırabilir.



KALBİ ZORLAMAYIN

55 yaşında bir bayanım. Eşim 57 yaşında. 3 ay önce kalp krizi geçirdi. Bazen bana yanaşıyor ama çabuk vazgeçiyor. İlişkimiz kalbine zarar verir mi?

Genel olarak kalp krizi sonrası 2-4 ay cinsel ilişkiden uzak kalınması önerilir. Bu süre hastanın isteğine, genel sağlık seviyesine ve bilgisine göre değişebilir. Her hastanın kendi doktorunun tavsiyesi, altın standarttır. Cinsel aktiviteye geri dönülmesi için öncelikle bu tempo için yeterli iyi bir kalp kapasitesine sahip olunmalıdır.



KAFANI TAKMA

23 yaşındayım. Arkadaşlarım "Cinsel organın küçükse çocuğun olmaz." Organım sekiz santim. Büyütmek gerekir mi? Yardım edin...

Erkek cinsel organı sadece cinsel ilişki aracı olarak kullanılmaz. Aynı zamanda idrarın bedenden çıkmasını da sağlar. Uzunluk ve kısalık sağlık açısından hayati önem taşımaz. Erkek cinsel organının beden dışına uzanan kısmının görevi, spermi kadının rahmine ulaştırmaktır. Kaldı ki spermler hareketli olduğundan daha kısa erkek cinsel organı ile bile döllenme ihtimali bulunur. Büyütmeye çalışmanın sana ve cinsel sağlığına faydası yoktur.



SIKINTI BENDE Mİ?

Nafiz Hocam, 192 santim boyunda ve 141 kilo bir adamım. Arkadaşlarım boğa gibisin diyor. Ama çocuğumuz olmuyor. Sıkıntı bende mi?

2 aylık evlilikte çocuğunuzun olmaması hemen tıbbi sorun olarak düşünülmez. Ama yine de tıbbi bir sorun olup olmadığını anlamak için doktora gidip tahlil yaptırmalısın. Ayrıca zaten kilolusun. Şişmanlık sperm sayısını ve kalitesini etkileyebilir.Hastalık utanılacak bir şey değil. İç hastalıkları uzmanına ve üroloji uzmanına muayene olabilirsin...



KOCAM ÇOK KABA

Eşim kaba davranıyor. Canım yanıyor. Gebe kalmadığım için kızıyor. Acaba çocuğum olur mu?

Sıkıntını eşinle paylaş. Eşin kaba davranınca çocuk olacağını sanıyor olabilir. Çocuk sahibi olmayla ilgili temel bilgileri uzmanından öğrenmeli. Acelecilik ve yanlış bilgi yüzünden seni üzmesin.



İSTEĞİM KALMADI

2 yıllık evliyim. 5 aylık bebeğim var. Gebe kaldığımdan beri eşimle ilişki isteğim kalmadı. Çocuğumu emzirmeye devam ediyorum. Bununla ilgisi var mı?

İlişkiye girme isteği, gebelik ve annelik sürecinde azalabilir. Gebelik ve anneliğe ait sorumluluklar, yorgunluklar ve stresler ilişki isteğini geri plana atabilir. Hatta eşiniz de yine aynı nedenlerle size cinsel talepte bulunmayabilir. Eşinizle durumu paylaşın. Gerekirse kadın hastalıkları uzmanına gidin.

CİNSEL SORUNLARINIZA EN SAĞLIKLI CEVAPLAR - DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU