Sağlığını baharatla

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Temmuz 2019 Güncelleme 10 Temmuz 2019, 07:57
Sağlığını baharatla

İÇİNDEKİLER

Havaların ısınmasıyla mangal sezonu açıldı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Aslıhan Altuntaş, mangal severleri uyardı. Sağlıklı bir mangal için dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı...
Tavuk eti tercih edin: Mangalda az yağlı etler tercih edin. Bunun yanında et türü olarak tavuk eti tercih edin. Kırmızı etlerde kanserojen riski daha fazladır.
Baharatlarla marine edin: Etin; nane, defne, kekik ve kırmızıbiber gibi antioksidan içren baharatlarla marine edilmesi, kanserojen riskini azaltır.
15-20 cm'lik mesafe şart: Pişme aşamasında kömür ateşiyle etlerin arasına 15-20 cm'lik mesafe koymak gerekir. Ateş harlıyken değil, köz haline geldiğinde pişirmek gerekir.