"Limon, portakal, mango, greyfurt, hünnap ve misket limonu tüketimini öneriyoruz. Elma ve kabuğunda yer alan flavonoidin maddesinin yine meme kanseri hücrelerinin büyümesini engellediği biliniyor. Brokoli, Brüksel lahanası, karnabahar ve su teresinin tüketilmesi meme kanseri riskini azaltıyor, pancar ise kanser hücreleri üzerinde ölümcül etki gösterir" diyor.
SARIMSAK YİYİN
Doç. Dr. Özçınar, meme kanseriyle mücadelede baharatların da etkili olduğunu belirtiyor. Zencefil, sarımsak ve çörek otunun içerisinde yer alan biyoaktif maddelerin kanserli hücreleri küçülttüğünü sözlerine ekliyor. "Kırmızı biberde bulunan kapsaisin maddesi, kanserli hücrelerin çoğalmasını engeller, araştırmalar karabiber ve safranın da kansere karşı etkili olduğunu gösterir. Tahıllardan arpa ve buğday da kanserle savaşır" diyor.