Kalbine yağ çek!

Ramazan ayında iftar safraları iştah kabartıyor. Yemeklerin aşırı tüketimi, hazımsızlık ve şişkinliğin yanı sıra kalp damar hastalıklarına da neden olabiliyor. Fulya Acıbadem Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cem Arıtürk, kalp sağlığını koruyan yağlar hakkında bilgi veriyor. Enerji kaynağı yağların vücuda enerji verdiğini belirten Doç. Dr. Cem Arıtürk, tereyağı gibi doymuş yağların da beyin fonksiyonlarını güçlendirdiğini söylüyor. "Doymamış yağlar; zeytin, fındık, ayçiçeği ve balıkta bulunur. Bu yağlar özellikle kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır, iyi kolesterolü arttırarak kötü kolesterolü düşürür" bilgisini veriyor.
ONSUZ DİYET OLMAZ...
Yağın, sağlıklı bir diyetin parçası olduğunu belirten Doç. Dr. Arıtürk, şöyle devam ediyor: Sağlığınız için 'iyi' olan, diğer adıyla doymamış yağlı gıdaları seçin, tereyağı gibi doymuş yağ içeriği yüksek gıdaları belirli ve gerekli ölçülerde tüketin ve 'kötü' trans yağlardan mutlak suretle kaçının...
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.