Şekerli besinler göbek yapıyor! Dr. Yoshinori Nagumo uyardı: Sadece tatlı patates, tahıl ve mısır yiyin

Göbeğin nedeni şeker çıktı! Japon Dr. Yoshinori Nagumo, sofralardan eksilmeyen yapay tatlandırıcıların kilo aldırdığını ve kansere neden olduğunu açıkladı. Herkesi uyardı: Sadece tatlı patates, tahıl ve mısır yiyin.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Mayıs 2019 Güncelleme 11 Mayıs 2019, 07:57
Şekerli besinler göbek yapıyor! Dr. Yoshinori Nagumo uyardı: Sadece tatlı patates, tahıl ve mısır yiyin

İÇİNDEKİLER



T
üm dünyada kronik hastalıkların görülme sıklığı giderek artıyor. Hazır ve paketlenmiş gıdaları tüketmek, hastalıkları beraberinde getiriyor. Yediden yetmişe herkes hastalıklarla mücadele ederken Japonlar, uzun yaşamıyla dikkat çekiyor. Japon Dr. Yoshinori Nagumo, genç ve uzun yaşamın sırrını açıklıyor. "Sağlıklı bir hayat için şekeri hayatınızdan çıkarın" uyarısında bulunan Dr. Nagumo, şu bilgileri veriyor...


ERKEN YAŞLANDIRIYOR
Eskiden insanlar yalnızca karınları guruldadıkları zaman yemek yiyordu. Ne yazık ki günümüzde insanlar acıkmadıkları halde, alışkanlıktan yiyor. Çay molası, akşam kahvesi gibi bahanelerle çeşitli atıştırmalıkları mideye indiriyor. Atıştırmalıklar, büyüme çağındaki çocukların gelişimi için faydalı olurken yetişkinleri hasta ediyor. 1950'lerde patates, mısır, karpuz ve domatesten oluşan atıştırmalıklar günümüzde kraker, cips, çikolata olarak karşımıza çıkıyor. Kısacası atıştırmalık dendiğinde vücudumuza giren şeyi yapay tatlandırıcıların yer aldığı şekerli besinler oluşturuyor. Kek gibi bol şekerli besinler yendiğinde kan şekeri yükseliyor. Yorgunluk ve uyku hissi ağır basıyor. Bahse konu olan şeker, vücudu erken yaşlandırıyor ve ömrü kısaltıyor. Yapılan araştırmalara göre şeker, sigaranın zararlarını bile geçiyor. Vücuda sigaradan dört kat daha fazla zarar veriyor. Kan damarlarının içerisinde yapışan şeker, zaman içerisinde bunama, beyin kanaması ve kalp krizine neden oluyor. Karın bölgesinde yağlanma yani göbeği beraberinde getiriyor. Bol şekerli yiyecekler, gazlı içecekler ve karbonhidratlar yüzünden obez insan sayısı giderek artıyor.


KANSERE NEDEN OLUR
Şeker, kanserin oluşmasındaki bir numaralı etkeni oluşturuyor. Diyabet hastasının oldukça fazla olduğu ABD'de prostat ve meme kanserinin vakaları aynı oranda artıyor. Yüksek kan şekeri, önce pankreasa saldırıyor. İnsülin hormonunun salgılanmasını bozarak kilo alımını beraberinde getiriyor. Göz retinasına zarar veren diyabet zamanla körlüğe zemin hazırlıyor. Böbrekleri tahrip eden şeker, ayaktaki kan damarlarını da tıkıyor ve kangrene neden olabiliyor. İlla şeker yiyecek bunların tatlı patates, tahıl ve mısır olması gerekiyor.

DR. YOSHINORI NAGUMO - JAPONLARIN BESLENME SIRLARI

HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL


YARIN: AZ YİYİN UNUTMAYIN