Kolesterol masum! Dr. Yoshinori Nagumo kolesterolün insan vücuduna olan faydalarını açıkladı

Japon Dr. Yoshinori Nagumo, yıllar süren tartışmayı bitiriyor. Kolesterolün insan vücuduna olan faydalarını açıklıyor. “Kolesterolsüz insan vücudu yaşayamaz. İlaçları sakın kullanmayın. Yalnızca beslenmenize dikkat edin” diyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Mayıs 2019 Güncelleme 10 Mayıs 2019, 07:59
Kolesterol masum! Dr. Yoshinori Nagumo kolesterolün insan vücuduna olan faydalarını açıkladı

İÇİNDEKİLER



Modern
hayat, beslenme alışkanlıklarımızı da değiştiriyor. Araştırmalar, tüm hastalıkların yediğimiz besinlerden kaynaklandığını gösteriyor. Toprakta yetişen besinlerden, paketlenmiş gıdalara dönüşen yiyecekler hastalık saçıyor. Tüm dünya kronik hastalıklarla mücadele ederken Japon halkı, 87 yıllık uzun yaşamları ile dikkat çekiyor. Peki, ne oluyor da Japonlar hem bu kadar uzun hem de bu kadar sağlıklı yaşayabiliyor? Japon Dr. Yoshinori Nagumo, işin sırrının 'az beslenmek'ten geçtiğini söylüyor. Günde tek öğün beslenerek, şekerden uzak durarak uzun bir ömrün mümkün olduğunu söyleyen Dr. Nagumo, şu bilgileri veriyor:



BELİNİZİ ÖLÇÜN
Günümüzde milyonlarca insan, metabolik sendromla mücadele ediyor. Birden fazla kalp damar hastalığı risk faktörünün kümelendiği rahatsızlığın yer aldığı metabolik sendromun asıl nedenini, yanlış beslenme oluşturuyor. Kan yağının gereken miktardan düşük olması, kan şekerinin yüksek olması ve yüksek tansiyon 'metabolik sendrom' olarak adlandırılıyor. Bu üç nedenden ikisi var olduğunda bel çevresi kalınlaşmaya başlıyor. Bel çevresinin erkeklerde 85 santim, kadınlarda ise 95 santimi geçmesi halinde metabolik sendrom çanları çalıyor!



MEVSİMİNDE YİYİN
Japonya'da sağlıklı kalmak için, her besini mevsiminde tüketmek gerekiyor. Mevsim sebze ve meyvelerinden yapılan besinler, doğal oldukları için vücudun çalışmasını düzenliyor. Hem hastalıklardan koruyor hem de vücuda gençlik aşılıyor. Japonya'da elma demek doktor demektir. Hatta toplumda "Elmanın girdiği eve doktorun girmesine gerek yok" denir. Bu nedenle elma, Japon kültüründe oldukça önemli bir besindir. Yine incir, hem lifli yapısı hem de tok tutucu etkisiyle oldukça tercih edilir.



'KÖTÜ ADAM DEĞİL'
Doktorların metabolik sendromla mücadele etmek için önerdiği ilaçlar, vücutta bağışıklık yaratıyor. Hastalıkları kesin olarak tedavi etmiyor. Öncelikle herkesin şunu bilmesi gerekiyor... Kolesterol olmazsa, insanın hareket kabiliyeti zayıflar, iyi hareket edemez hale gelir. Vücut, ihtiyacı olan kolesterolü kendisi üretiyor. Ancak ilaç şirketleri, yaptıkları çalışmalarda her zaman kolesterolü 'kötü adam' olarak anlatıyor. Ürettikleri ilaçlar ise kolesterolün aslında faydalarını tam tersine çeviriyor. Kolesterolün düşük olması, insanın ölüm riskini artırıyor. Dahası kanser, uyku bozuklukları iktidarsızlık, diyabet ve bunamaya bile neden olabiliyor. Sağlığın ihmal edilmesiyle kan damarlarında oluşan tahribi iyileştiriyor. Kolesterol, ilaçla düşürüldüğünde ise kan damarları onarılamaz hale geliyor. Düşük kolesterol, kan damarlarının zayıflamasına neden olarak beyin kanaması riskini artırıyor. Erkeklerde iktidarsızlığa neden oluyor.

JAPONLARIN BESLENME SIRLARI - DR. YOSHINORI NAGUMO

HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL

YARIN: ŞEKER ERKEN YAŞLANDIRIR