Yıllar ilerledikçe, hastalıklar da kapıyı çalıyor. Gün içerisindeki ufak unutkanlıklarla kendini gösteren
Alzheimer, 60'lı yaşın üzerindeki kişileri tehdit ediyor.
ABD'li Dr. Michelle Schoffro Cook, nörolojik hastalıklarla mücadele edenlere umut oluyor. Sağlıklı beynin yolunun mutfaktan geçtiğini belirten Dr.
Cook,
şu bilgileri paylaşıyor:
KALBİ DE KORUR
Araştırmalar, sağlıklı beslenmenin faydalarını gözler önüne seriyor. Bunun için mutfakta paketli ve hazır gıdaların yerine topraktan yetişmiş doğal gıdaların bulunması önem taşıyor. Soğan ve sarımsak sağlıklı bir beynin şifresini oluşturuyor. Haftada iki ya da daha fazla
soğan tüketmek, felç riskini azaltıyor. Kolesterolü ve tansiyonu düşürüyor.
İçerdiği kükürt ile sağlığı koruyan soğan,
vücuttaki iltihapları temizliyor. Karaciğer başta olmak üzere
kalp, böbrek ve beyin gibi yaşamsal organları koruyor. Keskin aroması ve güçlü lezzeti ile dikkat çeken sarımsak ise beyni güçlendiriyor.
Alzheimer hastalığına bağlı şikayetlerin oluşmasını engelliyor. Hafızayı güçlendiren sarımsak pişirildiğinde faydasını ikiye katlıyor. Kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltan soğan ve sarımsak, soğuk algınlığı ve gribe karşı da koruma sağlıyor.
ZEYTİNSİZ OLMAZ
İçerdiği vitaminler
ile zeytin, beynin
iltihaplanmasını
önler.
Alzheimer'dan
korur, vücuda enerji veriyor.
Sızma zeytinyağı da
beyin hücrelerini güçlendirir.
Kolon kanseriyle savaşır.